СК “Шампион“ отново с медал на Държавното първенство по плуване – Теодора Маринова със сребро

Време за четене: 2 минути

За радост на треньорите в клуба и почитателите на плуването в Пазарджик спортистка на СК “Шампион“ спечели медал на Държавното първенство по плуване, което се проведе в пет дни в Бургас.

В състезанието взеха участие над 640 състезатели от 57 плувни клуба от страната. Теодора Маринова е на 14 години. От 4 годишна посещава занимания по плуване в ОПК “Христо Чочев“. Теди е ученичка в Спортно училище в Пазарджик със специалност модерен петобой. Тренира плуване, бягане, стрелба, фехтовка, езда, колоездене. Теодора Маринова спечели сребърен медал в дисциплината 100 м. св. стил с лично време от 1,01,88. На стотни остана от бронзовия медал на 200 м. св. стил, с четвърти резултат.

Лични времена постигна също на 50 м. св. стил, 50 м. и 100 м. гръб, като на всички свои плувания се класира в призовата десятка. В състезанието взеха участие също Томас Григоров, с отлични резултати на 50,100 и 200 м. св. стил и 50 м. бътерфлай, Васил Топалов, Антон Велчев, Георги Илиев, Пол Лалов, всички в младшата възраст. Състезанието беше проверка на плувната подготовка на петобойците и резултатите са повод за оптимизъм за отлични класирания през 2022 година. СК “Шампион“ се гордее със своите състезатели ,които единствени в Пазарджик са печелили медали от Държавни първенства по плуване от 2008 година насам.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.