1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Плуване
  8. »
  9. СК “Шампион“ отново с медал на Държавното първенство по плуване – Теодора Маринова със сребро

СК “Шампион“ отново с медал на Държавното първенство по плуване – Теодора Маринова със сребро

Време за четене: 2 минути

За радост на треньорите в клуба и почитателите на плуването в Пазарджик спортистка на СК “Шампион“ спечели медал на Държавното първенство по плуване, което се проведе в пет дни в Бургас.

В състезанието взеха участие над 640 състезатели от 57 плувни клуба от страната. Теодора Маринова е на 14 години. От 4 годишна посещава занимания по плуване в ОПК “Христо Чочев“. Теди е ученичка в Спортно училище в Пазарджик със специалност модерен петобой. Тренира плуване, бягане, стрелба, фехтовка, езда, колоездене. Теодора Маринова спечели сребърен медал в дисциплината 100 м. св. стил с лично време от 1,01,88. На стотни остана от бронзовия медал на 200 м. св. стил, с четвърти резултат.

Лични времена постигна също на 50 м. св. стил, 50 м. и 100 м. гръб, като на всички свои плувания се класира в призовата десятка. В състезанието взеха участие също Томас Григоров, с отлични резултати на 50,100 и 200 м. св. стил и 50 м. бътерфлай, Васил Топалов, Антон Велчев, Георги Илиев, Пол Лалов, всички в младшата възраст. Състезанието беше проверка на плувната подготовка на петобойците и резултатите са повод за оптимизъм за отлични класирания през 2022 година. СК “Шампион“ се гордее със своите състезатели ,които единствени в Пазарджик са печелили медали от Държавни първенства по плуване от 2008 година насам.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx