1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Самбо
  8. »
  9. Зала „Арена Асарел“ в Панагюрище бе домакин на турнира по самбо „Орчо Войвода“

Зала „Арена Асарел“ в Панагюрище бе домакин на турнира по самбо „Орчо Войвода“

Време за четене: 2 минути

На 28 ноември зала „Арена Асарел“ в Панагюрище бе домакин на турнира по самбо „Орчо Войвода“.

За първи път имаше раздел Самбо в партер за мъже, освен разделите Спортно самбо и Бойно самбо. Самбо в партер е граплинг правилник със самбо куртки, разрешени са задушаващи техники, ключове на ръце и крака. Започва от позиция в партер, за да може цялата схватка да премине на земята, като се следва частта от правилника за партер на световната самбо федераци FIAS (членка на олимпийското семейството от 2021 година).

В раздел Бойно самбо се проведе за пръв път турнир за младежи до 20 години, който ще послужи за изграждане на национален отбор на България за световното първенство през 2022г., чийто домакин е нашата родина!

В раздел Спортно самбо, последна проверка за годината направиха кадетите и кадетките родени между 2006 и 2010 година.

Участие в турнира взеха рекордните 21 клуба и над 160 състезатели от Видин, Благоевград, Варна, София, Перник, Горна Оряховица и др.

Турнирът протече на изключително високо ниво, при огромна конкуренция, а всички са доволни от перфектната организация и условията в зала „Арена Асарел“. Гости на турнира бяха президентът на Българската федерация по самбо – трикратният световен шампион по бойно самбо Росен Димитров, както и златното момиче на Панагюрище Мария Оряшкова, която с присъствието си подкрепяше и стимулираше състезателите на „Бойни спортове“. От своя страна те се представиха отлично.

Спартак Кеков и Георги Динков заслужено спечелиха златните си медали, те нямаха изиграна цяла среща – побеждаваха с по 8:0 още в първите минута-две. Двамата се подготвят за предстоящото Европейско първенство в Кипър, което ще се проведе след по-малко от месец.

Златен медал завоюва и Иван Хърков. Той беше спечелен в самбо партер, където Иван за първи път участваше. След четири оспорвани срещи, той заслужено се окичи със златото. Отлично се представиха и другите състезатели и състезателки:

В категория 54 килограма Елеонора Делийска грабна златния медал, а  Райна Йорданова взе среброто.

В категория 65 кг Владимира Гинделяк се окичи с бронзов медал.

В категория плюс 65 кг Николета Петрова е на второ място. При кадетите трети места за Мартин Цеков и Денис Кемилов.

На престижното пето място са Екатерина Баракова, Иван Златанов, Даниел Александров и Ивомир Стоянов.

Седмо място за Симеон Петков.

Треньорите и ръководството на клуба поздравяват своите състезатели за достойното представяне и им пожелават нови успехи.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx