Подготвят зала “Васил Левски” за Шампионската лига

Време за четене: < 1 минута

Извънреден и непланиран ремонт стартира в спортна зала “Васил Левски”.

Той е свързан с предстоящото участие на ВК Хебър в групите на Шампионската лига по волейбол, където критериите за провеждане на мачове са с много големи изисквания. Именно, за да не се наложи на хебърци да домакинстват на своите противници в друг град, снощи стартира частичен ремонт, който ще засегне зоните около игралното поле, така че да се получат по-големи отстояния. В тази връзка ще бъде премахнат подиумът под информационното табло, ще се наложи и корекция на зоните от другата страна, където полето беше оградено с дървена мантинела.

Спортна зала “Васил Левски” е вече с 43-годишна история, но сериозните подобрения по нея стартираха едва след 2016 година, когато бе започнат и сегашният социално-спортен проект “Хебър”. От тогава до днес спортното съоръжение претърпя няколко ремонта, които бяха свързани с подмяна на отоплението, смяна на покривната конструкция, реновиране на съблекални, сервизни помещения, общи части, бани и тоалетни, а в началото на тази година със средства от Министерство на младежта и спорта беше обновена и фасадата.

Първият домакински мач на Хебър в групите на Шампионската лига ще бъде на 16 декември, когато пазарджиклии ще посрещнат в спортна зала “Васил Левски” немския Фридрихсхафен.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *