Мария Оряшкова спечели единствения медал за страната ни на Световното първенство по самбо в Ташкент

Време за четене: < 1 минута

Мария Оряшкова завоюва бронзов медал на Световното първенство по самбо в Ташкент, Узбекистан.

В категория до 80 кг нашата представителка загуби драматично схватката си с бъдещата световна шампионка Светлана Цимашенка от Беларус, като при равен резултат 3:3 позволи на съперничката да я затисне, а време за ответна реакция така и нямаше. След поражението Оряшкова се събра и надви последователно в репешажите грузинката Ирина Леонидзе и Леа Катарина Гобец от Хърватия, за да се поздрави с третото място от шампионата на планетата.

С това си отличие българската самбистка има вече шест златни, два сребърни и четири бронзови от световни първенства в кариерата си. Това е единственият медал за страната ни в столицата на Узбекистан.

Шесткратната световна и десеткратна европейска шампионка беше избрана за член на Изпълнителния комитет на Международната федерация по самбо.

Изборният конгрес на Международната централа се провежда днес в Ташкент (Узбекистан), ден преди началото на Световното първенство за мъже, жени и бойно самбо. Това е поредно признание за невероятната кариера на Оряшкова и за българското самбо. Българката стана първа в гласуването с 59 гласа. В Изпълкома влизат още Анна Корчагина (Чехия) и Татяна Тривич (Сърбия), които имат по 58 гласа. В Конгреса участва и президентът на БФСамбо Росен Димитров.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *