Седем медала за юношите и девойките на Кодокан

Време за четене: 2 минути

При оспорвана конкуренция младите надежди на СК Кодокан и Спортното училище успяха да постигнат отлични резултати и заслужено се окичиха с медалите на Държавното първенство по самбо, което се проведе в неделя в Панагюрище.

Общо 16 отбора от цялата страна се включиха в състезанието. 🏆Резултатите за юношите и девойките на „Кодокан“ – 3️⃣ златни медала, 1️⃣ сребърен и 3️⃣ бронзови и трето място в отборното класиране.

🥇Мария Малинова в кат. 54 кг за пореден път показа отличната си подготовка и спечели първо място и златото в своята група. При юношите в категория до 79 кг и до 88 килограма безапелационни победи и първо място в категориите си постигнаха Звезделин Илиев🥇 и Димитър Спасов🥇.

И тримата златни медалисти са ученици на Спортното училище. Не по-малко аплодисменти заслужава и класиралият се на второ място Димитър Куртаков🥈, също ученик в Спортното, който в категорията до 88 кг остана на крачка зад съотборника си Илиев и спечели сребърното отличие. При девойките трета стана Моника Шопова🥉 в категория до 44 кг, а при момчетата бронз завоюваха Любомир Грозданов🥉 в кат. 71 кг и Красимир Костурков🥉 в категория до 88 кг. Без медал, но пети в своята категория до 88 кг се класира Методи Пешев.

🥋Така учениците на Спортното, състезатели на „Кодокан“, успяха да докажат, че имат сили и подготовка и за по-сериозни битки.

🤞Такава предстои още в началото на декември, когато шампионите в категориите ще вземат участие в Световното първенство за юноши до 18 години, което ще се проведе в Холандия. Това съобщи президентът на клуба и директор на Спортното училище Георги Георгиев, като допълни, че целта и там е челното класиране. Своето задоволство в края на състезателната година изказаха и треньорите на Кодокан. Според тях, макар и при необичайни условия на пандемия, младите спортисти постигат очакваните успехи. В клуба започват подготовка и за силните първенства, с които ще стартира следващата година.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *