1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Самбо
  8. »
  9. Седем медала за юношите и девойките на Кодокан

Седем медала за юношите и девойките на Кодокан

Време за четене: 2 минути

При оспорвана конкуренция младите надежди на СК Кодокан и Спортното училище успяха да постигнат отлични резултати и заслужено се окичиха с медалите на Държавното първенство по самбо, което се проведе в неделя в Панагюрище.

Общо 16 отбора от цялата страна се включиха в състезанието. 🏆Резултатите за юношите и девойките на „Кодокан“ – 3️⃣ златни медала, 1️⃣ сребърен и 3️⃣ бронзови и трето място в отборното класиране.

🥇Мария Малинова в кат. 54 кг за пореден път показа отличната си подготовка и спечели първо място и златото в своята група. При юношите в категория до 79 кг и до 88 килограма безапелационни победи и първо място в категориите си постигнаха Звезделин Илиев🥇 и Димитър Спасов🥇.

И тримата златни медалисти са ученици на Спортното училище. Не по-малко аплодисменти заслужава и класиралият се на второ място Димитър Куртаков🥈, също ученик в Спортното, който в категорията до 88 кг остана на крачка зад съотборника си Илиев и спечели сребърното отличие. При девойките трета стана Моника Шопова🥉 в категория до 44 кг, а при момчетата бронз завоюваха Любомир Грозданов🥉 в кат. 71 кг и Красимир Костурков🥉 в категория до 88 кг. Без медал, но пети в своята категория до 88 кг се класира Методи Пешев.

🥋Така учениците на Спортното, състезатели на „Кодокан“, успяха да докажат, че имат сили и подготовка и за по-сериозни битки.

🤞Такава предстои още в началото на декември, когато шампионите в категориите ще вземат участие в Световното първенство за юноши до 18 години, което ще се проведе в Холандия. Това съобщи президентът на клуба и директор на Спортното училище Георги Георгиев, като допълни, че целта и там е челното класиране. Своето задоволство в края на състезателната година изказаха и треньорите на Кодокан. Според тях, макар и при необичайни условия на пандемия, младите спортисти постигат очакваните успехи. В клуба започват подготовка и за силните първенства, с които ще стартира следващата година.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx