21 делегати от Пазарджишко ще избират президент на БФС

Време за четене: < 1 минута

Двадесет и един делегати от Пазарджишка област ще вземат участие в работата на извънредния конгрес на БФС, който по традиция ще се проведе в столичния НДК.

Регистрацията на делегатите започва в 10 часа. Два клуба няма да имат представители на най-висшия форум на футболната централа. Това са ФК Величково и Балкан (Варвара). Първите въобще не са излъчили свой делегат за конгреса, а номинираният от Общото събрание на ФК Балкан представител Георги Градев не е получил документите си за допуск до сбирката в НДК заради сигнал до прокуратурата от трето лице. Въпросната жалба е посочена от БФС като мотив за отказ.

Номинално 526 клуба имат право на глас на извънредния конгрес на Българския футболен съюз, въпреки че клубовете, излъчили свой представител-делегат, са 508.

По време на заседанието в зала 1 на НДК ще има 8 урни, в които да се гласува за президент на Българския футболен съюз. Изборът ще става чрез интегрална бюлетина. Тя ще включва шест имена – на кандидатите, подали документи за участие. Това са Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

От БФС потвърдиха, че по време на конгреса ще присъстват представители на ФИФА и УЕФА, които не идват по покана на нашата централа, а са част от задълженията на международните организации. Дали конгресът ще се излъчва на живо и дали медиите ще имат достъп, ще стане ясно по време на самия конгрес. Извънредният конгрес беше насрочен от Софийския градски съд.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

4 коментара по “21 делегати от Пазарджишко ще избират президент на БФС

 • октомври 12, 2021 в 00:37
  Връзка към коментара
  Харесвам 11
  Не харесвам 0

  Странно защо ли точно двата Пазарджишки клуба които са против Перуката нямат свой представител,защото пак нашите смешници се продадоха за един банкет и се надупиха и тази пародия продължава

  Отговор
 • октомври 13, 2021 в 10:33
  Връзка към коментара
  Харесвам 5
  Не харесвам 0

  Чудя се защо сме недоволни от Михайлов и компания- я колко години вече нямаме загуба на Световни и Европейски първенства!!!
  Е че не сме се класирали там е друг въпрос!!!
  Сега още четири години ще се гордеем с това постижение!!!

  Отговор
  • октомври 13, 2021 в 11:44
   Връзка към коментара
   Харесвам 5
   Не харесвам 0

   Не 4, а докато е жив, защото ще подмени всичко, което е гласувало против него и промяната ще бъде потушена. Тук сме под робство в мирно време !!!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.