1. Начало
  2. »
  3. Млади таланти
  4. »
  5. В Спортното училище се проведе Открит държавен турнир по “Lazer run”

В Спортното училище се проведе Открит държавен турнир по “Lazer run”

Време за четене: < 1 минута

В турнира взеха участие 66 състезатели от три спортни клуба: Царевец (Велико Търново), Одесос (Варна) и СК Шампион (Пазарджик).

Комбинацията от бягане и стрелба за пазарджишките атлети се оказа най-лесна. От общо осем възрасти в двата пола, СК Шампион спечели почти всички златни медали! От най-малките, родени след 2010 година, шампиони станаха Габриела Канчева и Стилян Грахов от пазарджишкия клуб. При набор 2009 злато спечелиха Иванка Стоилова и Михаил Чакъров също от Шампион. За деца, родени през 2008 година, най-бързи бяха Ивелина Пиронкова и Георги Илиев от СК Шампион. При родените през  2007 г. победиха Теодора Маринова и Стилян Христов отново от Шампион. При 2006 г. Мария Лазарова от Шампион и Кристиян Василев от Одесос. При 2005 г. Алекс Мустафова от Одесос и Емил Грозданов от Шампион. При 2004 г. – шампион е Георги Рангелов също от пазарджишкия клуб. И последният победител е държавната шампионка по модерен петобой за жени от 2021 г. Михаела Зонова от Шампион (Пазарджик).

Това бе първия по рода си турнир, който се провежда в Пазарджик. В Европа и света тези състезания се провеждат от няколко години, като има съответно Европейски и Световни първенства. Те се явяват етап от подготовката и развитието на малките атлети по модерен петобой.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx