В Спортното училище се проведе Открит държавен турнир по “Lazer run”

Време за четене: < 1 минута

В турнира взеха участие 66 състезатели от три спортни клуба: Царевец (Велико Търново), Одесос (Варна) и СК Шампион (Пазарджик).

Комбинацията от бягане и стрелба за пазарджишките атлети се оказа най-лесна. От общо осем възрасти в двата пола, СК Шампион спечели почти всички златни медали! От най-малките, родени след 2010 година, шампиони станаха Габриела Канчева и Стилян Грахов от пазарджишкия клуб. При набор 2009 злато спечелиха Иванка Стоилова и Михаил Чакъров също от Шампион. За деца, родени през 2008 година, най-бързи бяха Ивелина Пиронкова и Георги Илиев от СК Шампион. При родените през  2007 г. победиха Теодора Маринова и Стилян Христов отново от Шампион. При 2006 г. Мария Лазарова от Шампион и Кристиян Василев от Одесос. При 2005 г. Алекс Мустафова от Одесос и Емил Грозданов от Шампион. При 2004 г. – шампион е Георги Рангелов също от пазарджишкия клуб. И последният победител е държавната шампионка по модерен петобой за жени от 2021 г. Михаела Зонова от Шампион (Пазарджик).

Това бе първия по рода си турнир, който се провежда в Пазарджик. В Европа и света тези състезания се провеждат от няколко години, като има съответно Европейски и Световни първенства. Те се явяват етап от подготовката и развитието на малките атлети по модерен петобой.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *