Хебър U17 изненада Пирин (Благоевград) като гост

Време за четене: 2 минути

В среща от четвъртия кръг от Елитната група на България за юноши младша възраст (U17) Хебър изненада Пирин (Благоевград) и грабна трите точки след победа с 0:1.

Мачът започна равностойно като в средата на първото полувреме домакините от Пирин упражниха териториален превес, но без чисти голови ситуации. На свой ред хебърци стояха добре подредени в защита и отговаряха с интересни атаки, които обаче не водеха до чисти ситуации.Така се стигна до 35-ата минута, когато добре изградена атака, преминала от ляво на нападението, завари Георги Благов в наказателното поле на Пирин. Нападателят на Хебър бе с гръб към вратата, но умело успя да съхрани топката и да я насочини извън наказателното поле към връхлитащия на скорост Костадин Велчев, който с топовен удар от около 25-30 метра не остави никакъв шанс на вратаря, забивайки топката под напречната греда.

Голмайсторът и капитан в този мач Велчев изрази радостта си като изтича до резервната скамейка и посвети голът на трагично напусналия ги без време, техен скъп приятел и колега Иван Ранчев. Капитанът взе специално изработена фланелка с лика на Ранчев и я вдигна високо пред трибуните. Пет минути по-късно Хебър можеше да удвои след отлична работа в защита и бързо организирана контра, започнала от Дринов, минала през Благов и достигнала до десния фланг, в краката на Иван Лазаров, който от своя страна матира цялата защита на благовградчани с прекрасно центриране, намерило непокрит на малкият пенал Адем Юмеров, но последният с глава стреля над вратата. До почивката домакините отговориха с пропуск при игра с глава на техен нападател и флангово центриране, но ударът мина встрани. След почивката домакините отново имаха инициативата, но дисциплинираната работа на целия тим на Хебър в защита, както и няколко ключови намеси на вратаря Николай Иванов, запазиха резултата непроменен. Гостите от Пазарджик можеха да направят резултата и по-изразителен, но някои пропуски, а и удар в гредата на Стоян Иванов след нова добра изява в атака на Георги Благов не позволи резултатът да бъде увеличен.

Със себераздаването и получилия се резултат отборът на Хебър U17 посвети победата си на трагично загиналия Иван Ранчев и на цялото му семейство, в знак на благодарност за всичката му доброта и знания, които той им предаде, както и на цялото ръководство на Хебър, заедно с всички треньори в клубът, които оказаха безрезервна подкрепа и доверие в тези трудни моменти, които ги сполетяха.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *