Тракия (Звъничево) остави „Б“ РФГ Юг с 8 отбора

Време за четене: < 1 минута

Отборът на Тракия (Звъничево) се отказа в последния момент от участие в първенството на южната Пета лига и се наложи прекрояване на програмата след изиграване на първия кръг.

По този начин вместо 9 на юг започват 8 тима и всеки кръг ще има по 4 срещи без почиващ отбор. Така мъжките отбори в аматьорския футбол в област Пазарджик останаха 32 – 15 в „А“ РФГ и съответно по 8 и 9 в южната и северната „Б“ РФГГ.

По една или друга причина някои отбори се отказаха от участие. ФК Братаница завърши първи през изминалия сезон и влезе в „А“ РФГ, но непосредствено преди началото на сезона се отказа от участие и отново се включи в „Б“ РФГ Юг. Левски (Ракитово), 15-ти в „А“ РФГ през изминалия сезон и изпадащ в групата, се отказа от участие в „Б“ РФГ Юг. През сезон 2020/21 тимът на Ботев (Симеоновец) се отказа предсрочно от участие отново в южната Пета лига, а сега и Тракия (Звъничево) няма да започне новата кампания.

На този фон в групата се появи един нов отбор – Спартак (Пещера), който започна ударно новата кампания с домакински разгром над ФК Батак с 6:0. В съботното дерби Бенковски (Црънча) продължи серията си от победи, след като надви с 3-2 Родопи (Дебръщица) и записа седми пореден успех. Тимът на ФК Лозен удари Кале (Нова махала) като гост с 0:4, а в Братаница Зенит (Ветрен дол) постигна обрат (1:3) в неделното дерби, постигайки пета поредна победа.

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *