Пет медала за СК Кодокан от международния турнир в Сърбия

Време за четене: < 1 минута

Петима състезатели на СК Кодокан, които са ученици в Спортното училище, защитиха успешно името на пазарджишката школа по джудо на Международния турнир в град Алексинац, Сърбия.

Състезанието се проведе на 4 септември и в него участие взеха 250 състезатели от България, Сърбия, Босна и Херцеговина и Македония. И петимата състезатели на Кодокан и Спортното училище показаха отлична подготовка и успяха да победят силни съперници в своите възрастови групи. В категория до 50 кг при 18-годишните Георги Дамянов безапелационно победи съперниците си и се класира първи. Второ място и сребърни медали завоюваха Мария Малинова в кат. до 52 кг. при 18-годишните и в същата възрастова група в кат. до 60 кг. среброто спечели Стилиян Гушков. Андрей Ганчев в кат. 55 кг при 18-годишните и Денислав Медаров в кат. 46 кг. при 13-годишните станаха трети и се окичиха с бронзовите медали.

Сега състезателите на СК Кодокан започват усилена подготовка за много важните отборни шампионати по джудо, които започват в началото на октомври. Като начало им предстоят усилени тренировки в базовия лагер във Велинград, съобщи треньорът на клуба Величко Серев.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *