1. Начало
  2. »
  3. Млади таланти
  4. »
  5. Шампионско представяне на националните състезатели по триатлон от СК Шампион

Шампионско представяне на националните състезатели по триатлон от СК Шампион

Време за четене: 2 минути

Във Власина, Сърбия, на 5 септември 2021 г. се проведе Балканското първенство по триатлон.

Традицията състезателите от СК Шампион да се завръщат с медали от тези форуми беше спазена и сега. Четирима състезатели от клуба попаднаха в националния отбор и защитаваха честа на Българския триатлон. Симеон Бобеков под 17 г., Десислава Лазарова под 15 г., Георги Илиев под 15 г. и Томас Григоров под 15 г.

Десислава Лазарова завоюва шампионската титла с отлично постижение от 23,51 мин. на 200 м. плуване, 5000 м. колоездене и 2000 м. бягане. Пред двете представителки на домакините Vera Crnoglavac 25.19 мин. и Milica Vukovic 25.38 мин., а двете румънски състезателки останаха на 4-то и 5-то място с разлика на повече от 3 минути.

Представянето на Томас Григоров и Георги Илиев на същата дистанция, беше на едно ниво, само една стотна реши Томас да вземе бронзовия медал, а Георги остана четвърти. Симеон Бобеков при горната възраст на 400 м., плуване 10 км., колоездене и 2500 м. бягане се нареди на 20-о място от 42–ма състезатели и показа, че има още много резерви и в трите дисциплини. За отбелязване е, че състезателите плуваха във Власинското езаро при температура на водата от 19-20 градуса, без да използват неопренови костюми, което си е истинско геройство.

Веднага след състезанието състезателите се отправиха към спортен лагер на НСБ- Камчия, където под ръководството на националният треньор Иван Попов и помощникът му Иво Илиев ще направят обстоен анализ и разбор на представянето и възстановителни тренировъчни занимания. Благодарение на БАТ – Българската Асоциация по Триатлон състезателите получиха финансова подкрепа за участието си. За първи път от много години насам се случи национални състезатели да отидат на състезание на разноски на национален отбор.

От 2006 година сме в семейството на триатлона и доживяхме да усетим някаква подкрепа. Специални благодарности на председателя на БАТ Марио Илиев. Дано този динамичен и интересен спорт да тръгне напред, заявиха от СК Шампион.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx