1. Начало
  2. »
  3. Млади таланти
  4. »
  5. Исторически успех за СК Шампион и Емил Грозданов на Европейското по модерен петобой

Исторически успех за СК Шампион и Емил Грозданов на Европейското по модерен петобой

Време за четене: 2 минути

Състезателят на СК Шампион Емил Грозданов се класира на седмо място в индивидуалното класиране във финала от 36 състезатели на Европейското първенство по модерен петобой, провело се в Португалия за юноши до 17 и 19 години.

Емо, който е на 16 години започна участието си на полуфиналите с първи резултат с лични времена в плуването от 2.04.34 минути, а в комбинираната дисциплина на 3 по 800 метра бягане с 3 стрелби даде време от 8.36.62 мин., в компанията на най-добрите петобойци на Европа Емо се чувстваше комфортно и без страх се хвърли в надпредварата на финала. Отново с личен резултат в плуването 2.03.97 мин. Емил стартира от осма позиция в комбинираната дисциплина. Въпреки, че подобри личният си резултат с над 10 секунди за 8.26.45 минути, Емо записа класиране на 7-о място,с еднакъв брой точки с 5-ия и 6-ия в класирането състезатели на Германия и Италия.

От първо до четвърто място се класираха атлетите на Русия, на минимални точки пред нашето момче.

Емил Грозданов е най-добре представилия се български петобоец в това състезание. Това е голям успех, с класиране в топ 7 от 36 финалиста на Европа, редом с най-силните атлети петобойци. Емил Грозданов е ученик на Спортното училище в Пазарджик. През изминалата година има две шампионски титли в неговата възраст, две вице-шампионски при момчетата под 19 години и две-вице шампионски при младежите до 21 години, където за първи път участва с петата дисциплина в петобоя – ездата.

За подготовката на Емил Грозданов се грижат специалистите Ани Георгиева в плуването, Валентин Георгиев в ездата и комбинираната дисциплина и Стефан Кестенов по фехтовка. Дебют в Европейското първенство с националния отбор направи и състезателката Мария Лазарова, която се класира на 10-о място в женската щафета при 17-годишните заедно със състезателката Никол Иванова от София.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx