Исторически успех за СК Шампион и Емил Грозданов на Европейското по модерен петобой

Време за четене: 2 минути

Състезателят на СК Шампион Емил Грозданов се класира на седмо място в индивидуалното класиране във финала от 36 състезатели на Европейското първенство по модерен петобой, провело се в Португалия за юноши до 17 и 19 години.

Емо, който е на 16 години започна участието си на полуфиналите с първи резултат с лични времена в плуването от 2.04.34 минути, а в комбинираната дисциплина на 3 по 800 метра бягане с 3 стрелби даде време от 8.36.62 мин., в компанията на най-добрите петобойци на Европа Емо се чувстваше комфортно и без страх се хвърли в надпредварата на финала. Отново с личен резултат в плуването 2.03.97 мин. Емил стартира от осма позиция в комбинираната дисциплина. Въпреки, че подобри личният си резултат с над 10 секунди за 8.26.45 минути, Емо записа класиране на 7-о място,с еднакъв брой точки с 5-ия и 6-ия в класирането състезатели на Германия и Италия.

От първо до четвърто място се класираха атлетите на Русия, на минимални точки пред нашето момче.

Емил Грозданов е най-добре представилия се български петобоец в това състезание. Това е голям успех, с класиране в топ 7 от 36 финалиста на Европа, редом с най-силните атлети петобойци. Емил Грозданов е ученик на Спортното училище в Пазарджик. През изминалата година има две шампионски титли в неговата възраст, две вице-шампионски при момчетата под 19 години и две-вице шампионски при младежите до 21 години, където за първи път участва с петата дисциплина в петобоя – ездата.

За подготовката на Емил Грозданов се грижат специалистите Ани Георгиева в плуването, Валентин Георгиев в ездата и комбинираната дисциплина и Стефан Кестенов по фехтовка. Дебют в Европейското първенство с националния отбор направи и състезателката Мария Лазарова, която се класира на 10-о място в женската щафета при 17-годишните заедно със състезателката Никол Иванова от София.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *