1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Мълния уби Иван Ранчев

Мълния уби Иван Ранчев

Време за четене: 2 минути

Мълния уби 41-годишния треньор в школата на ФК Хебър Иван Ранчев.

Трагедията е станала снощи по време на контролен мач в Лесичово между едноименния местен тим и Ботев (Черногорово).

Иван Ранчев е роден в в град Стамболийски на 28 февруари 1980 г. Той беше бивш полузащитник на пазарджишките Хебър и Бенковски, и на Тракия (Стамболийски). През последните 20 години спортната му кариера е неразривно свързана с футболен Пазарджик и региона. Той има доста мачове за Хебър на ниво Трета, а през сезона 2006/2007 и във Втора лига.

Иван Ранчев е имал жизнени функции само няколко минути след трагичния инцидент. Това съобщи един от най-добрите му приятели Стоян Иванов – Котката. Той също е бил участник в злополучната среща, но напуснал терена заради контузия малко преди да се случи трагедията.

След удара от гръмотевицата Иван падна на терена. Вкарахме го в съблекалнята Започнахме сърдечни масажи, аз му държах ръката до последно. Той имаше пулс в продължение на няколко минути. В един момент усетих, че го губим, но казах на момчетата да не спират с опитите да рестартират сърдечната дейност. Когато дойде лекарския екип вече бе късно. Въпреки това те направиха наново опити да го върнат към живота. Уви, напразно. Той имаше на ръката дигитален часовник и гривна. Не знам дали това може да е повлияло за привличане на мълнията.

При падане на мълнията около Иван Ранчев имало още няколко футболисти, които също били повалени на земята.

Той съобщи, че на съблекалните към стадиона в Лесичово имало два гръмоотвода.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx