1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. "А" ОГ
  6. »
  7. “А” РФГ започва на 22 август. БФС завишава изискванията за аматьорския футбол

“А” РФГ започва на 22 август. БФС завишава изискванията за аматьорския футбол

Време за четене: 3 минути

Днес се проведе традиционната годишна сбирка в ОС на БФС за теглене на жребия за първия кръг в “А” РФГ.

Новото първенство започне на 22 август. Заради очакваното горещо време до края на месеца мачовете от откриващия кръг ще се играят от 18:30 часа, а тези от втория 30 минути по-рано, съобщи председателят на БФС – Пазарджик Спас Иванов.

Жребият отреди още в първия кръг да се изиграе дербито между съседите от Локомотив (Септември) и Вихър (Ветрен). Миналогодишният първенец Чико-Бунара ще стартира надпреварата с гостуване на Юнак (Ивайло). ФК Брацигово ще посрещне на своя стадион другия новак ФК Братаница, а Балкан (Варвара) ще гостува на ФК Сарая. В Главиница ще играят Тракиец и Спартак (Калугерово), Тракия (Пазарджик) ще бъде домакин на Марица (Белово). Левски (Паталеница) посреща Чепинец (Велинград). Последната двойка на старта на шампионата в четвърта лига противопостави Родопи (Козарско) на ФК Величково.

На този етап има две неизвестни преди започване на първенството.

Първата е свързана с новия член ФК Братаница, който единствен все още не е потвърдил своето участие и е възможно да хвърли кърпата още преди старта на мачовете. Ако това се случи, нов отбор на негово място няма да бъде вкаран и групата ще остане в намален състав и съответно само един изпадащ тим. Втората въпросителна е свързана с Марица (Белово). Ръководството на този клуб обяви в началото на април, че повече няма да играе мачове на стадиона в Мирянци, а жребият отреди гостуване на беловци там още в първия кръг.

Спас Иванов: Лъжовни са обещанията за поемане на съдийските такси.

Няма как в аматьорския футбол да не се плащат съдийските такси. В годишен план те възлизат на два и половина милиона лева. Кой може да ги плати вместо участващите отбори?, попита шефът на ОС на БФС – Пазарджик Спас Иванов.

Той направи коментара по повод твърденията на хора от щаба на кандидата за президента на БФС Димитър Бербатов.

Не вярвайте и на друго лъжовно твърдение – това, че имало някакви милиони по програми на УЕФА и ФИФА, които не били усвоени от родната футболна централа. Знаете колко години Борислав Михайлов бе част от комисиите на УЕФА. Смятате ли, че ако това беше истина тези пари досега нямаше да са постъпили по сметките на бенефициентите в българския футбол?

Той извади и списък на отборите, подписали се в подкрепа на Михайлов през пролетта и зададе въпрос кога са били искрени – тогава или при срещата им с Димитър Бербатов в Пазарджик.

През новата състезателна година постоянните комисии при ОС на БФС – Пазарджик запазват досегашните си председатели.

Съдийската ще бъде ръководена от Асен Николов. Шеф на спортно-техническата остава Красимир Камберов, а на Дисциплинарната Стефан Ненчев. Няма да има и промяна в съдийските такси за ръководене на мачовете в отделните регионални първенства – деца, юноши и мъже, обяви Спас Иванов. Той съобщи, че в момента на стадиона в Мирянци кипи трескав ремонт на сградата със съблекалните и те ще покрият на 100 процента изискванията на БФС за провеждане на мачове от това ниво на организиран футбол в страната. Иванов обаче остава леко резервиран по отношение на стадиона в Козарско.

БФС ще продължи да налага изискванията на УЕФА за все по-високи критерии във връзка с провеждане на срещите от аматьорския футбол.

Председателят на местната футболна централа Спас Иванов анонсира проект за решение, който все още няма императивен характер, но вероятността скоро той да бъде облечен в юридическа форма е повече от реална.

Предписанията предвиждат на всеки стадион в четвърта и пета лига да има топла и студена вода в съблекалните на отборите и съдийската стая. Скамейките за резервите трябва да бъдат с поне 14 седящи места и поне на 5 метра от страничната линия на терена. Трибуните за зрители пък трябва да бъдат отделени с ограждение или най-малкото със сигнална лента. На всеки стадион ще се иска изграждане на минимум една тоалетна за зрители или поне поставяне на химическа. Той подчерта, че засега тези изисквания имат все още само пожелателен характер, но клубовете трябва да имат готовност за изпълнение на мерките, защото времето тече неумолимо.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
5 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Димитър Танков

Значи ако Братаница се откаже, защо да няма бараж между вторите отбори в Б групата? Чувствам се ощетен как така Ивайло ще играе в А група, а аз няма?
Куту и всички вън! Да живее Бербатов 9
Спартак Щърково трябва да играе в А група, не сме за кучешката

Делегат

Хубавата новина е, че този сезон пазарджишкия колина е изваден от нарядите и повече няма да свири. Най-накрая ще се играе футбол.

h

Пивките момчета се подкрепят и гледат да не изпуснат кокала.

Успех на Димитър Бербатов!

Калоян Атанасов

Бинго чух че си изперкал.
Добре че не се виждаме често приятелю, чувам че в Калугерово са надушили че липсват много пари, и скоро и при теб ще лъсне колко пари си свил от дадените за Щърково!
Смешник пълен си

stalin5

Г-н Иванов,
Какво ти пречи отборите веднъж да подкрепят Михайлов,а после БЕРБАТОВ???
Нали трябва да се дава път на младите!!!
Е добре е да си някоя футболна делегация на Уембли !!!

5
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx