1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Корабомоделизъм
  8. »
  9. Състезателите на Модел-яхт клуб “Пазарджик“ се качиха 46 пъти на стълбичката на държавното първенство

Състезателите на Модел-яхт клуб “Пазарджик“ се качиха 46 пъти на стълбичката на държавното първенство

Време за четене: 2 минути

От петък до неделя в Пазарджик дойдоха най-добрите майстори в корабомоделния спорт.

Състезателите на Модел яхт клуб „Пазарджик“, който отново бе домакин на третия – последен кръг на Държавното първенство, се качиха на почетната стълбичка общо 46 пъти, за да получат спечелените 23 медала от третия кръг и 23 от генералното класиране на шампионата. Отборът на юношите на пазарджишкия клуб завоюваха общо 17 медала, а мъжете – 39.

При юношите с най-много медали е 10–годишният Веселин Чавдаров с два златни, един сребърен и един бронзов медал от третия кръг и по един златен, сребърен и бронзов медал от генералното класиране.

Единадесетгодишният Петър Симидчийски спечели за Пазарджик един златен и два бронзови медала от трети кръг, както и 2 сребърни отличия от държавното. С три медала от първенството си тръгна и шестокласникът Красимир Неделев – 2 сребърни от трети кръг и 1 бронзов от държавното класиране. Единствената дама в младшия състав на Модел яхт клуб „Пазарджик“, 11-годишната Анастасия Бончева, спечели златото на трети кръг и се класира за среброто на Държавното първенство. В началото на юли Анастасия завоюва и златен медал за пазарджишкия клуб на Международно състезание в Бургас. Шестокласникът Илия Иванов пък допълни колекцията от сребърни медали на Пазарджик в клас „Е“ за ветроходни кораби за юноши.

Доайените при мъжете от пазарджишкия клуб добавиха в колекциите си отново много отличия.

Петко Петков е с 6 медала – 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови; Стефан Марков също с 6 медала – с по 2 златни, сребърни и бронзови; Димитър Димитров е печелил общо 8 медала – 5 златни, 2 сребърни и 1 бронзов; Димитър Марков – 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови, с два медала е Красимир Бончев – 1 сребърен и 1 бронзов и Георги Георгиев с 1 сребърен.

Така спортната 2021 година за корабомоделистите от Пазарджик завършва с 8 златни, 8 сребърни и 5 бронзови медали в генералното класиране на Българската федерация по корабомоделен спорт.

Петима са държавните шампиони от Модел яхт клуб “Пазарджик” за 2021 година от Държавно първенство по корабомоделен спорт за радиоуправляеми корабни модели в класовете „М“ и „NS” за юноши и мъже. Фаворити са многократните шампиони от републикански, европейски и световни състезания Димитър Димитров с три държавни титли и Димитър Марков с две за 2021 година. С по една при мъжете са Петко Петков и Стефан Марков, а при юношите Веселин Чавдаров. Така републиканските титли за клуба за тази година стават общо осем.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx