Веселин Минев: Оставям отбор, който играе футбол

Време за четене: 2 минути

Доскорошният треньор на набор 2008 г. в школата на Хебър Веселин Минев направи кратка равносметка за работата си в родния си клуб през последните шест месеца.

Повод за това стана преминаването му на работа в Левски, където ще бъде помощник на някогашният му съотборник при „сините” Живко Миланов.

Поех набор 2008 през януари месец и колкото и нескромно да звучи смятам, че за това време направих, така че сега тези момчета спокойно могат да се нарекат футболисти. Предприех тотална реформа, която обхвана дисциплината, отношението към тренировки и мачове, в игрови план и т. н. Въобще всеки компонент, който ни липсваше беше пипнат, защото тези момчета ги взех буквално от нулата.

В края на месец май селекцията на Веселин Минев спечели турнира за купа “Кока Кола” в Пазарджик

Освен, че станаха отбор, който играе футбол, те са вече и колектив. Отборът е на поне 3-4 нива нагоре спрямо края на миналата година. Ако идете на един мач на тези момчета, ще видите, че правят нещата по учебник – обръщане на топката, тайминг, тактическа дисциплина и прочие. На този етап това е по-важно дори от класирането. Затова им казах, че то не ме интересува засега. На един от последните официални мачове дойде да ги гледа треньор от националния отбор в тази възраст и си набеляза шест момчета. Един вече бе повикан на лагер. От тях си зависи докъде ще стигнат. Аз не помня Хебър да е имал в такава възраст толкова на брой проекто национали.

На раздяла с Хебър той отправи и благодарности към управата на клуба.

Доста време бях страничен наблюдател на случващото се в Хебър и честно казано имах повече скептично отношение. През тези месеци обаче видях отблизо как се работи там и съм очарован от работата. Благодаря на Папазов, че ми даде шанс да работя, както и на цялата Управа. С директора на школата Спасов имах напълно коректни и точни отношения и също му благодаря за съвместната работа. Радвам се, че брат ми Йордан идва на моето място, защото знам, че той ще продължи да работи самостоятелно и няма да допусне опити за външна намеса от страна на родители.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *