1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Деца
  6. »
  7. Веселин Минев: Оставям отбор, който играе футбол

Веселин Минев: Оставям отбор, който играе футбол

Време за четене: 2 минути

Доскорошният треньор на набор 2008 г. в школата на Хебър Веселин Минев направи кратка равносметка за работата си в родния си клуб през последните шест месеца.

Повод за това стана преминаването му на работа в Левски, където ще бъде помощник на някогашният му съотборник при „сините” Живко Миланов.

Поех набор 2008 през януари месец и колкото и нескромно да звучи смятам, че за това време направих, така че сега тези момчета спокойно могат да се нарекат футболисти. Предприех тотална реформа, която обхвана дисциплината, отношението към тренировки и мачове, в игрови план и т. н. Въобще всеки компонент, който ни липсваше беше пипнат, защото тези момчета ги взех буквално от нулата.

В края на месец май селекцията на Веселин Минев спечели турнира за купа “Кока Кола” в Пазарджик

Освен, че станаха отбор, който играе футбол, те са вече и колектив. Отборът е на поне 3-4 нива нагоре спрямо края на миналата година. Ако идете на един мач на тези момчета, ще видите, че правят нещата по учебник – обръщане на топката, тайминг, тактическа дисциплина и прочие. На този етап това е по-важно дори от класирането. Затова им казах, че то не ме интересува засега. На един от последните официални мачове дойде да ги гледа треньор от националния отбор в тази възраст и си набеляза шест момчета. Един вече бе повикан на лагер. От тях си зависи докъде ще стигнат. Аз не помня Хебър да е имал в такава възраст толкова на брой проекто национали.

На раздяла с Хебър той отправи и благодарности към управата на клуба.

Доста време бях страничен наблюдател на случващото се в Хебър и честно казано имах повече скептично отношение. През тези месеци обаче видях отблизо как се работи там и съм очарован от работата. Благодаря на Папазов, че ми даде шанс да работя, както и на цялата Управа. С директора на школата Спасов имах напълно коректни и точни отношения и също му благодаря за съвместната работа. Радвам се, че брат ми Йордан идва на моето място, защото знам, че той ще продължи да работи самостоятелно и няма да допусне опити за външна намеса от страна на родители.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx