1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Гледна точка
  6. »
  7. Ремонтите на стадион “Георги Бенковски”

Ремонтите на стадион “Георги Бенковски”

Време за четене: 2 минути

Многократно през годините сме засягали темата за стадион “Георги Бенковски” и случващото се с него.

Липсата на ясен план и визия за развитието му, както и нежеланието за дискусия по този въпрос, доведоха до някои комични резултати след първия етап на ремонта.

Ще се възползваме от моментната пауза без мачове, за да запознаем всички със състоянието на стадиона с надеждата някой от клуба да се вслуша в това, което казваме. Сигурни сме, че ще има някои, които ще реагират, като ужилени, но това изобщо не ни вълнува. “Георги Бенковски” за нас е храм и ние искаме най-доброто за нашия стадион. Надяваме се, че всички искат това и грешките от първия етап ще бъдат най-после поправени, но най-важното е да бъдат избегнати в бъдеще.

Започваме с част 1, в която ще се спрем върху новата централна трибуна.

Естествено никой не отрича, че на външен вид разликата е от тук до небето спрямо това, което беше преди. Или поне в началото беше, защото ако сега посетите стадиона ще видите, че основата на трибуната (от метал), където са монтирани седалките, е ръждива на много места, а дори и козирката във видимата си част е ръждясала и този вид е доста различен от прокламирания на “бижу”.

Излиза, че година и половина след ремонта, новата трибуна вече има нужда от ремонт на ремонта. Предвижда ли се такъв обаче? Също така е крайно време вече (кога по-удобно от сега покрай предстоящите нови ремонти?) скамейките за играчите да бъдат вкопани и върнати обратно пред централната трибуна или евентуално изместени встрани пред новите две по-малки трибуни, но отново във вкопан вариант. Плексигласовите огради пред трибуната са екзотично решение, което макар и да се среща на други стадиони (със съвсем различна височина и наклон на самите трибуни спрямо при нас), тук само ограничава виждането от долните редове и също се нуждае от корекция. Надяваме се, че новите две трибуни отляво и дясно ще бъдат с други огради, но и с по-добре проектирани козирки, които ще предпазват всички седалки, а не само най-горните. Даже и това да доведе до разлика между тях и централната част, то тя ще бъде оправдана.

Всичко това, разбира се, са само размисли на обикновените фенове, а какво ще се случи е друг въпрос.

Приканваме обаче отговорните за ремонта да не си заравят пак главите в пясъка, а да имат повече готовност за дискусия, която защо и да не бъде публична? Особено след като средствата за ремонта са публични, а не частни. В крайна сметка е редно освен добра база, за която някои само мечтаят, да имаме и перфектен стадион, който да знаем, че няма да се нуждае от непрекъснати ремонти на ремонта.

Източник: Фен клуб Хебър

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx