1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Гледна точка
  6. »
  7. Ремонтите на стадион “Георги Бенковски” – втора част

Ремонтите на стадион “Георги Бенковски” – втора част

Време за четене: 3 минути

В част 1 от поредицата ни относно състоянието на стадион “Георги Бенковски се занимавахме с новата централна трибуна, a днес продължаваме с част 2, която има за цел да алармира всички отговорни фактори в града, които имат отношение по тези въпроси. Въпреки че страницата ни се следи от много журналисти, до този момент няма нищо по темата. Скъпи представители на медиите, по този начин правите мечешка услуга на някого, защото целта ни не е да критикуваме сляпо, а да спомогнем за това да може да се гордеем всички със състоянието на стадиона и базата. Затова призоваваме всички читатели да споделят тези публикации, докато мнението и притесненията ни не стигнат до всички и най-вече до община Пазарджик и в частност до кмета Тодор Попов.

Ако предишната част можеше да бъде пропусната с лека ръка от някои, то днес ще говорим за един проблем със стадиона и последните промени по него, който може да има фатални последици.

Става въпрос за входа откъм езерото, който в следствие на изграждането на нов помощен терен беше изместен по изключително неразумен начин. На сателитната снимка по-долу може да видите как в момента (червен маршрут) зрителите от цялата голяма трибуна и тази зад вратата трябва да влизат и излизат по насипа на самата трибуна зад вратата, който не е по-широк от 1 метър в най-добрия случай. Прилагаме снимка и към него за тези, които скоро не са посещавали стадиона.

По тази тясна алея върху насипа публиката стига до междинното стълбище (преди стария сектор за гости) и излиза през новия вход/изход маркиран с лилава точка. В същото време широката алея (зад трибуната зад вратата) беше затворена с ограда, обезмислена и оставена да стане на джугла, вместо публиката спокойно да излиза по нея без блъсканици и задръствания. Нужно беше единствено да се изгради в края нов вход/изход (маркиран със синя точка), който да бъде максимално близък до стария вход/изход (с жълта точка). Някой обаче взе абсурдното решение да кара публиката да се блъска и ниже в тясна редица горе по насипа. Даже и с моментната посещаемост от около 500-1500 души на мач това създава предпоставки за инциденти и изнервяне. Какво ще се случи, ако утре на стадиона се играе мач с по-значим съперник, което неминуемо ще доведе до повече публика?

Трябва ли да се стигне до премазани, ранени или дори загинали, за да се сети някой, че подобни действия са опасни?

Не са ли достатъчно трагичните примери от световната футболна история, че да се опитваме сами да създадем “Хейзел” на родна почва? Този проблем може да бъде съвсем лесно решен по начина, който описваме по-горе. Оградата в края на голямата алея зад трибуната (зад вратата) А да бъде преобразувана на нов вход/изход (маркиран със синя точка), откъдето да се пропуска публиката в бъдеще. Настоящият вход/изход (лилава точка) може да бъде запазен, като резервен, а също така да бъде ползван и за мачове с повече публика за желаещите да седят зад вратата. Цялата тази промяна няма да коства много, като време и средства, но ще спомогне драстично за намаляването на риска от инциденти и за цялостното по-добро впечатление при посещението на срещите на любимия Хебър.

Надяваме се, че когато става въпрос за такъв риск за здравето и живота на хората, правилното решение няма да закъснее и ще се вземат мерки още сега, докато не е започнал нов сезон.

Източник: Фен клуб Хебър

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx