1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Тенис
  6. »
  7. Бадминтон
  8. »
  9. Бадминтонистките на Пазарджик с трета поредна титла

Бадминтонистките на Пазарджик с трета поредна титла

Време за четене: < 1 минута

Жените на Бадминтон и скуош клуб Пазарджик станаха за трети пореден път Държавни шампионки на България.

Финалите за определяне на призьорите в “А” група се проведоха с участието на 12 отбора в столичната зала “Европа”. В групата пазарджиклийки победиха отборите на Стара Загора и Гълъбово с по 5:0 срещи и така се класираха за финалната четворка, където по системата всеки срещу всеки играят победителите от групите. Там БСК Пазарджик стартира с победа от 4:1 срещи с най-трудния противник – ВИАС (София).

Противникът бе привлякъл две състезателки от Франция, като едната е 81-ва в Световната ранглиста за жени. Това не попречи на момичетата от Пазарджик да се справят с изключително тежкия противник. След това момичетата на Неделчо Кесов надиграха Хасково с 5:0 срещи, а после и отборът на Виктори (София) с 5:0 срещи. Така момичетата на БСК Пазарджик станаха за трети пореден път вдигнаха купата на шампионки при жените за 2021 г. Шампионският отбор бе в състав: Стефани Стоева, Габриела Стоева (спортистки номер едно на Пазарджик за 2018), Гергана Павлова (спортист номер едно на Пазарджик за 2020), Бистра Манева, Добринка Смилянова.

Мъжете на клуба се класираха на пето място, като в групата победиха Бургас с 5:0 срещи и за влизане във финална четворка загубихме от Виктори (София) с 4:1 срещи. Мъжете бяха в състав: Стефан Гърев, Илиян Янков, Илиян Стоилов, Борис Кесов, Кристиян Китанов.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx