1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Завърши сезонът в Градската футболна лига. Форест е шампион

Завърши сезонът в Градската футболна лига. Форест е шампион

Време за четене: 2 минути

Отборът на Форест стана шампион в първенството по минифутбол на Градска футболна лига (ГФЛ) Пазарджик към Българска асоциация минифутбол (БАМФ).

Този сезон в шампионата взеха участие 9 отбора: Левски (Паталеница) – миналогодишен първенец, Колорадо, Форест, Warriors, АПФК (Пазарджик), Байерн, Марица (Огняново), както и новаците ЕЛ и ЗО от град Пещера, и Тракия (Мирянци). Форматът на надпреварата изискваше те да играят помежду си три пъти на принципа “всеки срещу всеки”.

Сезонът отново може да се характеризира с интересни и динамични срещи, като най-важното е че бе спазен приятелският дух и феърплей. Новият сезон ще започне през месец септември.

Ренета Камберова награди призьорите.

На терените на комплекс “Релакс Арена” бяха наградени призьорите през изминалия сезон. Председателят на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува Ренета Камберова уважи събитието и лично раздаде наградите на най-добрите. Олимпийската медалистка връчи поздравителен адрес от името на кмета Тодор Попов на организаторите и благодари на всички, взели участие в десетките зрелищни футболни битки през годината. Златното ни момиче връчи купата на шампионите на Форест, които безапелационно станаха първи в шампионата на Градска Футболна Лига Пазарджик. Красивият трофей, както и индивидуалните награди бяха осигурени от Община Пазарджик.

Както подобава на всяка подобна церемония, шампионите получиха трофея под звуците на “We are the champions” на Queen с обещанието, че през следващия сезон няма да отстъпят от първото място.

Надявам се и съм сигурен, че през септември, когато започва следващият сезон, ще имаме още повече отбори, защото всяка година първенството се развива все по-добре и броят на тимовете нараства. Минифутболът е най-масовият спорт и виждате какъв празник е, когато тези хора от всякакви възрасти се съберат на едно място, коментира организаторът Михаил Колев.

През изминалия сезон в Градска футболна лига – Пазарджик взеха участие 9 отбора, като след шампиона Форест, на второ място се наредиха АПФК Пазарджик или по-познати с прозвището си “полицаите”, трети останаха Уориърс.

Изключително много благодаря на Община Пазарджик и лично на Ренета Камберова за присъствието й и за оказаната подкрепа към нас. Надявам се от тук нататък първенството да става все по-масово и популярно, добави Михаил Колев, който връчи специално изработени индивидуални плакети на Ренета Камберова и кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Индивидуални награди:

Шампион – Форест

Второ място – АПФК Пазарджик

Трето място – Уориърс

Награда за феърплей – Марица (Огняново)

Най-добър вратар – Спас Видев (Форест)

Голмайстор – Георги Георгиев – 35 гола (Уориърс)

Най-полезен играч – Спас Милушев – 29 гола/28 асистенции (Форест)

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx