1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Югозападна трета лига
  6. »
  7. Хебър с дублиращ отбор от новия сезон

Хебър с дублиращ отбор от новия сезон

Време за четене: 2 минути

Ръководството на Хебър е взело решение да сформира втори мъжки тим. Отборът ще се казва Хебър II и ще участва в Югозападната Трета лига още през сезон 2021/2022.

Всички необходими документи вече са внесени в БФС – София и е само формалност те да бъдат одобрени.

В дубъла на Хебър ще играят футболисти от детско-юношеските формации на отбора, плюс няколко опитни играчи от региона. Целта пред тях ще е да се обиграват и един ден да помогнат на представителния тим. Идеята е чрез тази формация Хебър да остави във футболната игра състезателите си от досегашния тим U19, който през този сезон игра в Елитната група. Тя обаче престава да съществува след изиграване на последния кръг, който е насрочен за 26 юни. Старши треньор на отбора ще бъде досегашният наставник на U17 Спас Гигов, който има богат опит като футболист в Югозападната зона и познава отлично нравите в тази група.

Целта ни е тези състезатели, които не получат предложения за попълване на мъжката представителна гарнитура за професионалната Втора лига, да могат да водят пълноценен тренировъчен процес и да участват в официални срещи от третото ниво на организиран футбол в България. Това наше желание има и социална цел – ангажираност на младите да останат в спорта, макар и на аматьорски начала, но с шансове във всеки един бъдещ момент да получат отново възможност за изява в професионалния футбол”, мотивирах се от Управата на Хебър.

От Хебър са заявили два стадиона за провеждане домакинските срещи на отбора в Трета лига – „Христо Гюлеметов” в Брацигово и „Георги Бенковски” в Пазарджик.

В подкрепа на младите футболисти треньорът Спас Гигов ще картотекира и няколко по-опитни състезатели, така че Хебър да бъде конкурентно способен на останалите тимове в групата.

Следващият сезон Югозападната Трета лига ще е в състав от 20 тима. Четири отбора (Костинброд, Металург (Перник), Левски (Раковски), Пирин II (Благоевград) играят бараж за две места. Витоша (Бистрица) влиза по административен път, като отказал се през миналия сезон от Първа лига. По административен път влизат и вторите отбори на Хебър и Септември (София).

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
2 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Кольо

Първа крачка към фалита ма отбора на Хебър в професионалния футбол.
До зимата нещата ще приключат, Папаза, Комсийски, аглаята, Митов ще избягат и отбора ще остави доста дългове

Ага

Като спрат кранчето на Делянчо и той на кмета ще се наиграете и на волейбол и на футбол. !
Иначе трябва да слагате феса !

2
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx