Чико-Бунара няма да играе на баражите за Трета лига

Време за четене: < 1 минута

Областният първенец на „А“ РФГ – Пазарджик Чико-Бунара (Бяга) няма да участва на баражите за влизане в Югозападната Трета лига.

Информацията потвърди  шефът на клуба от село Бяга Йордан Михайлов.

Вече депозирахме официално становище до ЗС на БФС – София, че се отказваме и няма да участваме в жребия. Просто не виждам смисъл да се лъжем и да ги подвеждаме. Истината е, че нямаме финансовата възможност за участие в Трета лига. Спортно-технически сме добре – отбор имаме, но финанси за Трета лига – не. Това е реалността, коментира Михайлов.

Относно предстоящите баражи той заяви, че воденият от него тим е имал пълните шансове за успех.

Можехме да бием всеки от отборите. Превъзхождаме ги като класа, имаме и по-силни футболисти. Ако бяхме се пуснали в тези мачове обаче, нямаше да е коректно после да обявявам, че се отказваме. Затова прецених, че така е най-добре да постъпя. Като цяло нещата в нашия футбол не са ОК, сами виждате какво става. Здраве да има, това е най-важното. Моите момчета играят без пари. След всеки мач – скромно, две каси бира и малко мезета…Почерпим се, смях, шеги, до полунощ. Това е смисълът на аматьорския футбол. Преди се събирахме да потренираме три пъти седмично, а сега – само в сряда, каза още шефът на бяжани.

Към момента кандидати за влизане в Югозападната Трета лига остават Левски-Раковски, Металург (Перник), ФК Костинброд и дубълът на Пирин (Благоевград).

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

4 коментара по “Чико-Бунара няма да играе на баражите за Трета лига

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.