Пет медала за Спартак от Европейското

Време за четене: 2 минути

Един златен, един един сребърен и три бронзови медала завоюваха бойците от Спортен клуб по кикбокс Спартак (Пазарджик) на Европейската купа по Кикбокс в Карловац, Хърватия.

Със злато се завърна Василена Петкова при девойки старша възраст до 56 килограма стил К-1. Стефан Аджов извоюва сребро при юноши младша до 67 килограма стил Лоукик. На трето място и бронз имат:

Илия Ненов мъже до 81кг стил К-1, Радослав Янъков юноши старша стил К-1 67 кг и Кристиян Кузмов фулконтакт юноши старша до 63,5 кг. Кристиян е ученик в Спортно Училище Пазарджик с профил Кикбокс.

На състезанието в Карловац участваха 1 686 бойци от 27 страни.

И петимата ни бойци се състезаваха под флага на Република България, трима от тях са официално включени в състава на националния отбор.

Това е второто участие на състезатели от клуба ни извън страната и съм изключително щастлив от крайния резултат, всички състезатели дадоха максимума от себе си и много малко не достигна и на останалите да се качат по високо на почитната стълбичка, резултатите показват, че вървим в правилната посока, коментира наставникът на състезателите от Спартак, Илко Аджов.

Благодарим на всички, които ни помогнаха на всички състезатели и треньори от България на целия екип на Българския национален отбор за невероятната атмосфера и подкреп, която имаше на състезанието.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *