1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Спортни бази и съоръжения
  8. »
  9. Баскетболният отбор на Хебър ще има зала за новия сезон

Баскетболният отбор на Хебър ще има зала за новия сезон

Време за четене: 2 минути

Започваме пълната реновация на спортната зала в “Зоната на здравето”!

Ремонтът ще обхване всичко – от покрива до настилките, осветлението, обновяване на двете големи съблекални, санитарните възли към тях, пълна подмяна на офисните части, подмяна на дограмата, ще бъдат обособени два входа – А и Б – за зрители, които ще влизат от двете страни, ще има седящи места с трибуни. Залата ще бъде комбинирана за баскетбол, волейбол, бадминтон, но ще е приоритетно за нашите приятели от баскетбола. С изграждането на тази зала ще бъдат решени проблемите на спортните клубове по отношение на базата. Ремонтът ще приключи за 4-5 месеца, нашата амбиция е до Димитровден залата да е готова и през зимата клубовете да има къде да тренират на закрито. Реновираната зала ще носи името на нашия скъп съгражданин и основоположник на работническия спорт в Пазарджик – Иван Симеонов. Това е жест към неговите усилия през годините градът ни да се превърне в това, което е днес. Искам отново да поздравя всички спортисти за успехите им и да отбележа, че пазарджиклии печелят всяка година по 500 златни медала от държавни, европейски и световни първенства, а тези нови спортни съоръжения са знак на признателност към тяхните усилия, защото те го заслужават!

Това заяви кметът на града Тодор Попов при представянето на обекта пред журналисти. Президентът на баскетболния отбор г-н Янислав Марков сподели, че всичко това се случва благодарение на усилията на играчи, треньори и разбира се най-вече на кмета на града Тодор Попов.

Ние спечелихме редица купи и медали в последните години и показахме къде е Пазарджик на баскетболната карта. Искаме да имаме домакинства и да популяризираме още повече играта с оранжевата топка. Сега е време да развием детско-юношеската школа. Без зала това нямаше как да се получи. Пожелаваме си ноември месец да влезем в нашия нов дом.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx