1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Интервю
  6. »
  7. Александър Иванов: Работим активно по селекцията, искаме купа и титла в Пазарджик

Александър Иванов: Работим активно по селекцията, искаме купа и титла в Пазарджик

Време за четене: 3 минути

С председателя на УС на ВК Хебър Александър Иванов сподели актуални теми, касаещи селекцията и целите пред шампионите от Пазарджик за новия сезон.

Г-н Иванов, кога да очакваме пристигането на новия старши треньор на ВК Хебър Камило Плачи и ясен ли е вече екипът, с който той ще работи през сезон 2021/22?

Истината е, че с Камило Плачи се работи много последователно. Към моментът все още работим по селекцията и състезателите, на които ще разчита. Едва след това ще официализираме и идеите му за екип. Сигурното към момента е, че ще има още един чужденец в щаба на Камило, който ще бъде негов първи асистент. Той е човек, който работи с него от години, а знаем, че в модерния спорта това е повече от нормално.

Лятната пауза е време за почивка за волейболистите, но и за селекция и оформяне на бъдещия състав. Да очакваме ли, че Хебър ще запази основното ядро от миналогодишния тим или ще има рязко обновяване на състава?

Работата на всички хора в клуба към момента е насочена към подбора на възможно най-добри състезатели, които да кореспондират с амбициите на клуба, но разбира се и с бюджета, с който ще разполагаме за догодина. Никога не сме били фенове на резките движения по време на селекция, което значи, че и тази година ще се постараем да надградим това, с което вече разполагаме. Ядрото е важно, както спортно-технически, така и за нашите привърженици, които обичат тези момчета, така че ще се постараем още веднъж да напипаме правилната формула.

Волейболната федерация вече взе решение за лимит от трима чужденци извън ЕС в отборите от Суперлигата. Каква е позицията на Хебър по тази тема?

Ние подкрепихме тази идея. Истината е, че тя не заробва българския волейбол, а по-скоро дава възможност да повече клубове да се отворят към световния пазар. Не е вярно това, че чуждите състезатели са по-скъпи и не е истината, че те отнемат мястото на българските момчета, а напротив. Клубовете изпитват трудности да намират състезатели на добро ниво, които да вдигат цялостното качество на лигата, състезателите и волейбола като цяло.

През миналата година шампионатът бе в различен формат. Успешен или бе според вас той или стария вариант с една група от 12 отбора е по-добър?

За моментното състояние на волейболните клубове, да. Това е причината и да се правят корекции в лимита на чужденците, защото реалната цифра на елитните отбори е не повече от осем. Лига с 12 отбора е добра единствено за ръководствата, които изпитват комфорт по време на сезона, но от гледна точка на атрактивност, две осмици е доста по-добра и според мен предизвиква доста повече фенски интерес.

С оглед селекцията, която прави до момента, Нефтохимик дава заявка за основен конкурент на Хебър и през следващия сезон. На фона на това оптимист ли сте, че ще успеете да изпълните целите пред Хебър във вътрешен план – титла и купа?

Истината е следната: всяка година първенството става все по-конкуретно. Тази година ще има още по-качествени отбори, поради което ние от Хебър трябва да отговорим подобаващо на очакванията. Оптимист съм – титлата и купата тази година трябва да са заедно в Пазарджик!

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx