Гергана Павлова е трикратна държавна шампионка

Време за четене: < 1 минута

Гордостта на Пазарджик и „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ Гергана Павлова за пореден път доказа изключителната си класа.

Нашето момиче е трикратна държавна шампионка на провелото се в Хасково Държавното лично първенство по бадминтон за младежи и девойки под 19 години. Участие взеха 110 състезатели от 20 клуба. На единично девойки на финала Гери победи с много силна игра Михаела Чепишева (Първомай) с 2:0 (21:19/21:16).

На двойки девойки с партньорка Таня Иванова (Хасково) победиха убедително на финала с 2:0 гейма Михаела Чепишева/Богомила Марчева (Първомай/Хасково). На смесени двойки с партньор Стивън Николаев (Стара Загора) победиха изключително убедително с 2:0 гейма Евгени Панев/Таня Иванова (Хасково).

Така за втора поредна година Гергана Павлова става абсолютна трикратна Държавна шампионка за девойки под 19 години.

Йоана Малинова е трета на двойки девойки с партньорка Кристин Малашевска (Дупница), като на полуфинал отпаднаха от шампионките Гергана Павлова/Таня Иванова. Йоана е пета на единично, като на четвъртфинал отпадна от Михаела Чепишева с 0:2 гейма. Кристиян Китанов е девети на единично и девети на двойки младежи.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *