1. Начало
  2. »
  3. Млади таланти
  4. »
  5. Отличен за СК Шампион на Мемориала „Христо Чочев“

Отличен за СК Шампион на Мемориала „Христо Чочев“

Време за четене: 2 минути

Пълна хегемония наложи СК “Шампион“ на Държавното първенство по модерен петобой в Пазарджик – Мемориал “Христо Чочев“.

Спортистите на клуба спечелиха 4 от 4 възможни златни отборни титли, както и една сребърна и една бронзова. В първия ден от състезанието при 17 годишните с дисциплини плуване 200 м и комбинирана дисциплина с бягане на 3 по 800 м с три стрелби Емил Грозданов стана държавен шампион с лични постижения в плуването и комбайна. Вицешампион стана Радослав Христов. Отборно момчетата на “Шампион” спечелиха златна купа в състав Емил Грозданов, Радослав Христов и Томас Григоров. Отбор 2 в лицето на Васил Топалов, Георги Илиев и Стилян Христов се класираха на второ място от 12 отбора. При девойките Мария Лазарова се закичи с бронз, като това е първо за нея класиране в медалите.

Заедно с Виктория Пенева и Теодора Маринова отново стъпиха на най-високото стъпало и грабнаха златната купа. Вторият отбор на “шампионите” – Наталия Шопова, Лъчезара-Вероника Генова и Ивон Ханджийска се класираха на трето място. При 19-годишните Михаела Зонова спечели фехтовката и сребърен медал в индивидуалното класиране. Емил Грозданов  с отлична най-силна комбинирана дисциплина също се класира на второ място. И отново отборите на “Шампион” бяха златни – Ангел Франгов,Р адослав Христов и Емил Грозданов; Михаела Зонова, Виктория Пенева и Теодора Маринова.

С тези си успехи и класирания затвърдихме позицията си на най-добрите петобойци в България. В клуба расте младо и надеждно талантливо поколение петобойци, които ще продължат традициите на Пазарджик като център на този толкова интересен и динамичен олимпийски спорт. За подбор на млади спортисти вече стартирахме и безплатна плувна подготовка на деца в четвърти клас за прием в Спортно училище в дисциплината модерен петобой, съобщиха от ръководството на клуба.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx