Отличен за СК Шампион на Мемориала „Христо Чочев“

Време за четене: 2 минути

Пълна хегемония наложи СК “Шампион“ на Държавното първенство по модерен петобой в Пазарджик – Мемориал “Христо Чочев“.

Спортистите на клуба спечелиха 4 от 4 възможни златни отборни титли, както и една сребърна и една бронзова. В първия ден от състезанието при 17 годишните с дисциплини плуване 200 м и комбинирана дисциплина с бягане на 3 по 800 м с три стрелби Емил Грозданов стана държавен шампион с лични постижения в плуването и комбайна. Вицешампион стана Радослав Христов. Отборно момчетата на “Шампион” спечелиха златна купа в състав Емил Грозданов, Радослав Христов и Томас Григоров. Отбор 2 в лицето на Васил Топалов, Георги Илиев и Стилян Христов се класираха на второ място от 12 отбора. При девойките Мария Лазарова се закичи с бронз, като това е първо за нея класиране в медалите.

Заедно с Виктория Пенева и Теодора Маринова отново стъпиха на най-високото стъпало и грабнаха златната купа. Вторият отбор на “шампионите” – Наталия Шопова, Лъчезара-Вероника Генова и Ивон Ханджийска се класираха на трето място. При 19-годишните Михаела Зонова спечели фехтовката и сребърен медал в индивидуалното класиране. Емил Грозданов  с отлична най-силна комбинирана дисциплина също се класира на второ място. И отново отборите на “Шампион” бяха златни – Ангел Франгов,Р адослав Христов и Емил Грозданов; Михаела Зонова, Виктория Пенева и Теодора Маринова.

С тези си успехи и класирания затвърдихме позицията си на най-добрите петобойци в България. В клуба расте младо и надеждно талантливо поколение петобойци, които ще продължат традициите на Пазарджик като център на този толкова интересен и динамичен олимпийски спорт. За подбор на млади спортисти вече стартирахме и безплатна плувна подготовка на деца в четвърти клас за прием в Спортно училище в дисциплината модерен петобой, съобщиха от ръководството на клуба.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *