1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Интервю
  6. »
  7. Камило Плачи: Искам да стана шампион с Хебър, преследваме и добро представяне в Европа

Камило Плачи: Искам да стана шампион с Хебър, преследваме и добро представяне в Европа

Време за четене: 2 минути

Преди няколко дни волейболният шампион Хебър обяви, че старши треньор на тима през новия сезон ще бъде бившият селекционер на България Камило Плачи.

64-годишният италиански специалист даде интервю за “Пазарджик спортува”, в което сподели как се е стигнало до привличането му начело на “тигрите”, какво знае за отбора, какви са му личните цели и още интересни неща.

Защо се съгласихте да бъдете треньор на Хебър? Какво ви привлече в този отбор, клуб и проект?

Бях приятно изненадан, че получих офертата от Хебър. С мен се свързаха някои български играчи и мой приятел треньор, а след това получих и предложението от президента на клуба господин Иванов. Той ми обясни, че искат да спечелят отново в България и да направят добро впечатление в Европа и това ме привлече.

Бяхте помощник треньор, а след това и селекционер на България преди години. Сега ще водите клубния шампион на България? Следяхте ли развитието на българския волейбол и българското първенство през тези години и какви са ви впечатленията?

Прекарах шест години в България, които бяха много интензивни и красиви. Чувствам се много близък с българския народ. Вярвам, че през последните години нивото на българското първенство е станало по-високо. Чест е и съм щастлив да водя шампиона на България.

Какво знаете и какво разбрахте за отбора, клуба и град Пазарджик?

Познавам някои от играчите в тима, те са били с мен в националния отбор. Прочетох за историята на града, която е много интересна. Разбрах и че волейболът има важна роля в града, много български шампиони са израснали в този град и обичат волейболния клуб.

Какви са собствените ви цели начело на Хебър? Отборът спечели титлата на България и ще играе в Шампионската лига за първи път.

Целите са ясни – да спечелим в България и да се опитаме да се представим добре в Европа.

Работите ли вече по селекцията на отбора и каква искате да бъде тя?

С президента и тийм мениджъра разглеждаме различни варианти, за да подобрим и направим отбора по-конкурентноспособен.

Какво очаквате да видите в отбора и кога да ви очакваме в България?

Бих искал да видя силен, обединен отбор, който играе добър волейбол и никога не се отказва. Надявам се да пристигна в България през първата седмица на юни. Междувременно изпращам много поздрави до всички фенове на Хебър и до скоро виждане…

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx