Младите състезатели на СК Кодокан и Спортното училище триумфираха на Държавното по самбо

Време за четене: < 1 минута

Пет златни медала, два сребърни, два бронзови и отборно второ място – това е равносметката от участието на младите състезатели на СК „Кодокан“ и Спортното училище на Държавния шампионат по самбо за момчета и момичета, юноши и девойки младша възраст.

Състезанието се проведе на 24 и 25 април в София. Общо над 25 отбора от цялата страна участваха в надпреварата.

В битката за медали при момчетата и момичетата на 24 април „Кодокан“ се представи с петима състезатели. От тях безпрекословна победа и златен медал взе Йоанна Алексиева в категория до 41 кг., а Алекс Болчев в кат. 34 кг. спечели третото място и бронзовото отличие.

При юношите и девойките младша възраст представянето беше още по-впечатляващо.

Моника Шопова в кат. 43 кг. се наложи убедително над своите съперници и се окичи със златен медал. Пролет Тончева (37 кг) стана втора и донесе на своя отбор среброто, а Йонна Папазова (51 кг) взе бронзовото отличие при девойките.

Юношите на „Кодокан“ успяха да спечелят цели три първи места.

Със златни медали на най-високото стъпало се изкачиха Георги Дамянов (50 кг), Андрей Ганчев (59 кг) и Стилян Гушков (65 кг). В тази възрастова група Васил Величков в кат. 54 кг. спечели сребърен медал. Отборно юношите младша възраст се класираха на второ място, като останаха само на крачка от отбора на ЦСКА.

На 8 и 9 май младите надежди на „Кодокан“ и Спортното училище ще се представят на Държавен шампионат по джудо за момичета и момчета и младежи и девойки до 20 години.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *