1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Суперзрелище и 18 медала за Спартак (Пазарджик) от Държавното по кикбокс

Суперзрелище и 18 медала за Спартак (Пазарджик) от Държавното по кикбокс

Време за четене: 2 минути

Великолепно представяне записаха състезателите на СК Спартак (Пазарджик) на държавното първенство по кикбокс в стиловете К-1 и „Фул контакт“.

Пазарджишкият тим участва с 25 състезатели и спечели общо 4 златни, 5 сребърни и 9 бронзови медала, което го нареди на четвърто място в отборното класиране. Купата за най-техничен състезател пък взе Александър Рибников от същия клуб.

С общо 12 медала (6 златни и 6 сребърни) СК Шуменска крепост стана отборен шампион в стил К-1 , а със 17 отличия (13 златни, 1 сребърен и 3 бронзови) софийският “Стар Тийм” триумфира в стил “Фул контакт”. В общото класиране и в двата стила първенец по медали са шуменци с общо 29 медала, следвани от Стар Тийм с 20, СК Боил (Варна) с 14 медала и Спартак (Пазарджи) с 18 медала.

В три дни при много емоции, зрелище и страхотна атмосфера в спортна зала ” Васил Левски” се проведоха десетки битки. Надпреварата се организира под егидата на  Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай и премина при отличното домакинство от страна на СК Спартак  със съдействието на Община Пазарджик. Участие взеха 320 състезатели от 52 клуба. Състезателният уикенд стартира ударно с 18 атрактивни битки от турнира в стил “Лоу кик” при децата на възраст 7-8 и 9-10  години. Шампион в детския турнир стана СК Боец (Перник), следвани от СК Ринг (Каварна) и СК Голдън Бойс (Козлодуй).

Адреналинът в залата се покачи със старта на двубоите в стиловете К-1 и ” Фул контакт”. 30 двубоя се проведоха още в петък, а общо още 106 срещи продължиха в събота. На финала се изиграха 86 срещи на два ринга.

Миналата година бяхме първият клуб в Пазарджик, който успя да направи състезание в условията на пандемия. Тогава беше много строго, защото никой не знаеше какво ще стане и как ще се получат нещата. Все пак обаче стана страхотно състезание. Бяха около 220 състезатели в двата стила „К-1“ и „Фул контакт“. Първоначално бяхме решили да разделим турнира и състезанията в стил „Фул контакт“ при нас и в Козлодуй, за да може да се разпространява кикбоксът и в двете населени места. Заради кризата обаче решихме отново да комбинираме нещата, като добавим и турнир за най-малките деца по кикбокс. Според мен се получи много хубаво със страхотни емоции, коментира старши треньорът и главен организатор на състезанието Илко Аджов.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx