Велинград приема международно “Офроуд рали”

Време за четене: < 1 минута

„Офроуд Велинград 4х4+2” стартира днес в СПА столицата на Балканите.

Тридневното рали е първо издание на кръгове от националните шампионати, като заявки за участие подадоха рекорден брой състезатели, от няколко страни – България, Румъния, Гърция, Турция и др. Сред участниците е и екипаж на “Офроуд Велинград” в лицето на пазарджиклията Йордан Тодоров и велинградчанинът Емил Лазаров. Двамата са записани под номер 10 и ще си оспорват битката в клас Т2.  Машината на пилотите Тодоров/Лазаров е “JEEP CHEROKEE 5.7”.

Състезанието е първи кръг от първенството „Bulgaria Trophy Challenge” и Националния Cross Country Шампионат.

Организаторите ще предложат нови трасета, в нови райони с различни терени и красиви гледки. Трасетата през тази година са избрани и нарисувани от екипа на „Офроуд Клуб Велинград“ като ще се акцентира върху техничното управление и различни трасета за двете категории. Бивака на състезанието е в близост до града, бензиностанции, автомивки и магазини.

Категориите на „Офроуд Велинград 4х4+2” са: Cross Country Rally – бързи трасета за професионалисти и начинаещи с автомобили без лебедка; Hard Trophy – много тежко трасе за подготвени автомoбили и пилоти; Standard Trophy – стандартни автомобили без тунинг и лебедка и Class Средна Скорост – леко трасе за неподготвени автомобили и пилоти с движение по средна скорост за преминаване на трасето.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *