1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Моторни
  6. »
  7. Велинград приема международно “Офроуд рали”

Велинград приема международно “Офроуд рали”

Време за четене: < 1 минута

„Офроуд Велинград 4х4+2” стартира днес в СПА столицата на Балканите.

Тридневното рали е първо издание на кръгове от националните шампионати, като заявки за участие подадоха рекорден брой състезатели, от няколко страни – България, Румъния, Гърция, Турция и др. Сред участниците е и екипаж на “Офроуд Велинград” в лицето на пазарджиклията Йордан Тодоров и велинградчанинът Емил Лазаров. Двамата са записани под номер 10 и ще си оспорват битката в клас Т2.  Машината на пилотите Тодоров/Лазаров е “JEEP CHEROKEE 5.7”.

Състезанието е първи кръг от първенството „Bulgaria Trophy Challenge” и Националния Cross Country Шампионат.

Организаторите ще предложат нови трасета, в нови райони с различни терени и красиви гледки. Трасетата през тази година са избрани и нарисувани от екипа на „Офроуд Клуб Велинград“ като ще се акцентира върху техничното управление и различни трасета за двете категории. Бивака на състезанието е в близост до града, бензиностанции, автомивки и магазини.

Категориите на „Офроуд Велинград 4х4+2” са: Cross Country Rally – бързи трасета за професионалисти и начинаещи с автомобили без лебедка; Hard Trophy – много тежко трасе за подготвени автомoбили и пилоти; Standard Trophy – стандартни автомобили без тунинг и лебедка и Class Средна Скорост – леко трасе за неподготвени автомобили и пилоти с движение по средна скорост за преминаване на трасето.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx