1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. Тракия (П)
  8. »
  9. Марица не иска да играе повече в Мирянци. От Тракия отговориха

Марица не иска да играе повече в Мирянци. От Тракия отговориха

Време за четене: 4 минути

Ръководството на Марица (Белово) обяви, че повече няма да гостува на стадиона в село Мирянци, където местният ФК Тракия играе домакинските си мачове.

Позицията на беловци идва 24 часа след визитата на тима на стадиона край река Марица и при спечелен с 3:1 мач.

Имаше обещания, но промяна не видяхме. Говорим за организацията и провеждането на футболна среща в това село. Когато през 2019-та година ние, от ФК Марица подадохме жалба срещу съдийската тройка и делегата на срещата, казахме, че трябва да се вземат крути мерки. И още, че там липсват елементарни условия за провеждане на футболна среща. Никой обаче не ни чу. Една година по-късно, през 2020-та логичното се случи. Отново счупен крак на противников футболист. Вчера, в мач от 25-ия кръг на “А” РФГ –  Пазарджик победихме с резултат 1:3, но нищо от преди две години не се бе променило. Заварихме пак съблекалня с размери 9,82 кв. м., където трябваше да се събличат 18 футболисти, а касапницата на терена бе същата, както и репликите – дръжте ги във въздуха, няма да си тръгнат от тук, псувни, закани и прочие. Като по чудо се разминахме без фрактури, а само с контузии. Явно този път Господ ни пазеше. Но следващият път дали ще е  така? Хора от щаба на Тракия скочиха на бой срещу публиката на Марица, където дори имаше жени и деца. Похвално нали… Делегатският пратеник Петър Стайков пък си  седеше кротко на столчето, скръстил крака и чоплеше семки, дошъл да си вземе хонорара и да убие скучния съботен следобед в ден за размисъл преди днешният вот. А този човек, трябва да отговаря за условията и безпроблемното протичане на мача, което не видяхме да изпълнява.

Нашият вратар го попита дали са вкусни семките и не трябва ли да вземе отношение по организацията на мача? Имат ли право хора от щаба да напускат резервата скамейка, опитвайки саморазправа с публиката? Трябва ли да бъдат наказани за това нещо? На тези въпроси Стайков явно се почуства обиден, че му е нарушено спокойствието, скочи от стола за да даде нареждане на главния рефер Стоил Малинов да вдигне жълт картон на вратаря. Адмирации, г-н Стайков. Ако със същия ентусиазъм следяхте за провеждането на футболната среща, организацията и си вършехте работата, за която ви се плаща, може би вчера щеше да има по-нормални условия и по-нормално протичане на футболна среща от ниво 4-та лига на стадиона в Мирянци. Все пак сме в 21-ви век. Вършете си съвестно работата или по-добре дайте път на други хора. Защо не казахте на Малинов да дава картони, когато бе псуван и заплашван от футболистите на домакините? Или сте на принципа – за едни сватба, за други брадва? После не се сърдете, когато някой от футболните отбори в областта са принудени да искат мачовете да им бъдат ръководени от външни съдии. Не се сърдете, а се замислете защо го правят. Към днешна дата, ако не се лъжем вече 3-4 отбора, включително и нашият искат външни арбитри. Предполагам сме станали банални, но да ви припомним, че само клубовете от първата петица харчат годишен бюджет от около 350-400 000 лв. на година.

И всичко това за да съществува футбола в “А” РФГ – Пазарджик. Обаче не футбол като вчерашния. С тези пари се плащат вашите хонорари господа… Но след като се отчитахте с бюлетините на конгреса отново стигаме до максимата, че рибата се вмирисва от към главата. Знаем, че всяко чудо е за 3 дни и последствия няма да има, както беше и през 2019 г. Този път жалби няма да подаваме, защото знаем какъв ще бъде техният резултат. Затова ние, от ръководството на ФК Марица(Белово), участник в първенството на “А” РФГ – Пазарджик, заявяваме, че ще последваме примера на ФК Брацигово и повече няма да гостуваме на стадиона в с. Мирянци. Мотивът е, че здравето на футболистите е най-важно и липсват адекватни мерки и отсъждания на длъжностните лица. Бъдете здрави!

От Тракия отговориха на Марица.

Ръководството на ФК Тракия (Пазарджик) използва правото си на отговор по повод позицията на ФК Марица (Белово), свързана с отказа на беловския тим да играе в бъдеще на стадиона в Мирянци.

Поздравяваме гостуващия отбор за победата, те имат средства да плащат на футболисти и заслужено победиха. За съдиите няма какво да коментираме, имаше само един по- груб фаул, след който наш футболист беше сменен от треньора. Относно делегата, той правилно изгони в трибуните човек от резервната скамейка на гостите, който го обиди него и цялата съдийска тройка. Въпросния човек въпреки това продължи с обиди към щаба на домакините, заедно с още няколко фенове на Марица! Футболът е мъжки спорт и не се играе със страх, рискът е както за единия, така и за другия отбор. Най-важно е здравето на футболистите, това просто е една игра!

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
5 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Дъжд от пикня

Ехооо, Беловоо, ехооо, селотоо…. Ще ви препикая публичнооо..
Ми в горните групи са по-добри условията брее… можете да се възползвате….
Ай ша ви и джигититее…

XIXIXI

ЕЙ ЦАРВУЛ ЩО НЕ СИ Е..Ш..М—-ТА!!!

stalin5

Добре би било Мирянци да направят някакво преустройство ,така че съблекалните за отборите да бъдат по нормални откъм площ и обзавеждане !

Беловски бек

Точно Белово да говорят за добри условия. Тези ако тръгнат да изпадат, както сега Мирянци са замесени ще скачат на съдии и публикта ще хвърля камъни и заплахи! Знаем ви беловци, куца ви възпитанието.

Томчо

Съгласен съм,и сме го виждали това не отдавна!

5
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx