1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Тенис
  6. »
  7. Тенис на корт
  8. »
  9. В Пазарджик започна първият турнир от веригата за професионален тенис UTR Pro Tennis Tour

В Пазарджик започна първият турнир от веригата за професионален тенис UTR Pro Tennis Tour

Време за четене: 2 минути

Пазарджик е първи домакин на състезания от веригата за професионален тенис UTR Pro Tennis Tour в Централна и Източна Европа.

Тази верига състезания за мъже и жени се организира и ръководи от американската компания Universal Tennis LLC. Състезанията започнаха по-рано днес. На старта на турнира успех на състезателите пожелаха кметът на Пазарджик Тодор Попов и вицепремиерът Екатерина Захариева.

Не може човек да не е горд от това, че ние в Пазарджик и СК „Фаворит”  сме домакини на такива престижни турнири. Трябва да се отбележи, че ние сме първите домакини от веригата UTR за Централна и Източна Европа и ще домакинстваме на пет турнира – като започнем от днес и ще завършим в средата на юли. Това е реалното доказателство, че ние тук сме подготвени, защото никой не провежда турнири там, където те няма как да бъдат осъществени.

Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов и благодари на Федерацията по тенис за предоставената възможност и на състезателите от „Фаворит” – за усилията им да сме домакини на такива големи състезания.

Ние следваме нашата последователна политика в това да надграждаме и да развиваме всички спортни дейности. Тук има традиции, клубът привлече около 200 деца и най-важното е че тези турнири ще дадат самочувствие и са поредна стъпка към целта ни Пазарджик да е най-спортният град в България. Това е нашата последователна политика. Всички наши действия са насочени към това освен трудова заетост в града ни, освен правилното развитие, което имаме, да имаме и самочувствие и да се гордеем с постиженията на хората от града ни, което пък ни дава увереност, че можем да се справим с всичко,

каза още кметът на Пазарджик и пожела на всички да се забавляват и турнирът да стане е един добър тенис празник. Вицепремиерът Екатерина Захариева сподели, че е прекарала много часове на тенис кортовете и се радва да ги види така обновени.

Радвам се, че и Пазарджик се връща на тенис картата на България, защото мисля, че нашата школа е една от най-добрите! Изключително важно е да инвестираме в спорта,

посочи Екатерина Захариева и припомни, че с помощта на правителството в Пазарджик е обновена голяма част от спортната инфраструктура.

Аз лично съм звъняла на министъра на спорта за залата в училище „Петър Берон”. Радвам се, че успяхме и ще продължим да инвестираме в спорта и в изграждането на зали там, където липсват по училищата. Пожелавам успех на всички участници днес.

За започналия днес турнир пристигнаха състезатели от Франция, Унгария, Испания, Румъния, Аржентина, Русия, Украйна и Молдова. България ще бъде представена от 4 тенисиста – родения в Пазарджик Александър Лазов (защитавал цветовете на България в няколко срещи за Davis Cup) и младите състезатели Симеон Терзиев (18), Антъни Генов (19) и Динко Динев (17). Директор на първия UTR турнир е Даниел Ангелов, а главен съдия – международния ни рефер Веселина Донева. В съответствие с действащите в момента в страната противоепидемични мерки, турнирът ще се проведе без публика, но всички срещи могат да бъдат наблюдавани на живо на сайта на UTR Pro Tennis Tour:  https://www.myutr.com/ptt

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx