1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Джудо
  8. »
  9. Четири медала за „Кодокан“ на Държавното по джудо в Пазарджик

Четири медала за „Кодокан“ на Държавното по джудо в Пазарджик

Време за четене: 2 минути

С четири медала се окичиха младите джудисти на СК „Кодокан“ и Спортното училище на проведеното в почивните дни много оспорвано състезание по джудо.

Държавният личен шампионат за мъже и жени събра в Спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик 379 джудисти от 34 клуба в страната. При изключително силна конкуренция състезателите на „Кодокан“ се представиха отлично, като взеха медали в няколко категории.

При мъжете 17-годишният Мариян Палев в кат. 73 кг се класира втори, доказвайки че е готов за срещи и с най-силни съперници. Десетокласникът от Спортното училище изигра седем срещи с изключителен успех.

Горан Козарев също спечели среброто в кат. 60 кг, Любомир Станоев /кат. 73 кг/ и Борислав Владов /кат. 90 кг/ се класираха трети в своите категории. В същата група на мъжете Виктор Танковски и Ивелин Танковски, ученици от Спортното училище, се класираха на пето място при много силна конкуренция в своите категории. Божидар Делчев стана седми в кат. 73 кг, а Ангел Славков и Цветомир Тодоров от Спортното училище се класираха на девето място в кат. 100 и +100 кг.

При жените Мария Горева, Радина Сербезова – ученички от Спортното училище, и Красимира Кендерова се класираха пети в своите категории. Мария Малинова – една бъдеща голяма надежда на Спортното училище и „Кодокан“, този път остана на седмо място, като не успя да преодолее много силните състезателки в кат. 52 кг.

Надпреварата е първа за сезона в родното първенство. За призовите места при мъжете спориха 236 състезатели, а при жените 143 в общо 14 теглови категории. Изключително силно състезание, в което 90% от участниците бяха от национални отбори. Сред тях и Борис Георгиев,  кат.100 кг, който на турнира „Гранд шлем“ в Ташкент стана втори и има 7000 точки в олимпийската ранглиста.

На официалното откриване на турнира приветствие към участниците отправиха Ренета Камберова, бронзова олимпийска медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика, а сега отговаряща за спорта към Общината, Георги Георгиев – бронзов олимпийски медалист и член на управителния съвет на БФ Джудо и директор на Спортното училище в Пазарджик, както и президентът на федерацията Румен Стоилов.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx