Четири медала за „Кодокан“ на Държавното по джудо в Пазарджик

Време за четене: 2 минути

С четири медала се окичиха младите джудисти на СК „Кодокан“ и Спортното училище на проведеното в почивните дни много оспорвано състезание по джудо.

Държавният личен шампионат за мъже и жени събра в Спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик 379 джудисти от 34 клуба в страната. При изключително силна конкуренция състезателите на „Кодокан“ се представиха отлично, като взеха медали в няколко категории.

При мъжете 17-годишният Мариян Палев в кат. 73 кг се класира втори, доказвайки че е готов за срещи и с най-силни съперници. Десетокласникът от Спортното училище изигра седем срещи с изключителен успех.

Горан Козарев също спечели среброто в кат. 60 кг, Любомир Станоев /кат. 73 кг/ и Борислав Владов /кат. 90 кг/ се класираха трети в своите категории. В същата група на мъжете Виктор Танковски и Ивелин Танковски, ученици от Спортното училище, се класираха на пето място при много силна конкуренция в своите категории. Божидар Делчев стана седми в кат. 73 кг, а Ангел Славков и Цветомир Тодоров от Спортното училище се класираха на девето място в кат. 100 и +100 кг.

При жените Мария Горева, Радина Сербезова – ученички от Спортното училище, и Красимира Кендерова се класираха пети в своите категории. Мария Малинова – една бъдеща голяма надежда на Спортното училище и „Кодокан“, този път остана на седмо място, като не успя да преодолее много силните състезателки в кат. 52 кг.

Надпреварата е първа за сезона в родното първенство. За призовите места при мъжете спориха 236 състезатели, а при жените 143 в общо 14 теглови категории. Изключително силно състезание, в което 90% от участниците бяха от национални отбори. Сред тях и Борис Георгиев,  кат.100 кг, който на турнира „Гранд шлем“ в Ташкент стана втори и има 7000 точки в олимпийската ранглиста.

На официалното откриване на турнира приветствие към участниците отправиха Ренета Камберова, бронзова олимпийска медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика, а сега отговаряща за спорта към Общината, Георги Георгиев – бронзов олимпийски медалист и член на управителния съвет на БФ Джудо и директор на Спортното училище в Пазарджик, както и президентът на федерацията Румен Стоилов.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *