ФК Лозен се отказа от участие в „А“ РФГ

Време за четене: < 1 минута

Пазарджишката „А“ РФГ остана с един отбор по-малко.

От участие в оставащите 8 кръга до края на шампионата се отказа отборът на ФК Лозен от едноименното септемврийско село. Управата на клуба е депозирала тази сутрин в канцеларията на ОС на БФС официално писмо, в което се посочва, че ФК Лозен прекратява участие в първенството поради организационни причини.

В момента лозенци са последни в класирането на „А“ РФГ с едва 2 точки в актива си и имат само математически шансове за спасение от отпадане в най-ниското ниво на организиран футбол в областта – „Б“ РФГ.

Този клуб се завърна в състава на „А“ РФГ – Пазарджик през пролетта на 2019 година, когато спечели първото място в Южната Пета лига.

През миналата година Лозен оцеля в четвърта лига, след като в началото на месец март шампионатът бе прекратен заради COVID-19 пандемията в страната. Тогава временното класиране стана крайно и клубът от септемврийска община подели предпоследното място в подреждането с Тракия (Пазарджик), като двата тима имаха по 11 точки, на 5 пред последния Вихър (Ветрен), който беше с 6. С решение на БФС обаче изпадащи нямаше и в последствие с вливането на първенците от Пета лига съставът на „А“ РФГ бе увеличен на нестандартните 17 отбора.

В оставащите до края на първенството 8 кръга на съперниците на ФК Лозен по програма ще бъде присъждана служебна победа с 3:0.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *