1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Волейбол
  6. »
  7. Пазарджик с историческо домакинство на волейболни финали

Пазарджик с историческо домакинство на волейболни финали

Време за четене: 2 минути

Пазарджик ще бъде столица на българския волейбол на 18 и 19 март.

Тогава в спортна зала “Васил Левски” се състоят волейболните финали за Купа България, като за пръв път на едно място ще се играят решителните за трофея срещи при мъжете и жени.

“Никога досега не се е случвало мъже и жени да вдигат Купата в една и съща зала и почти по едно и също време”, сподели на нарочна пресконференция в Пазарджик председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

Формално той и кметът на Общината Тодор Попов подписаха договора за организацията и провеждането на двата паралелни турнира пред журналисти в залата на Гранд хотел “Хебър”, след което позираха пред Купите за победителите при мъжете и жените.

Турнирът в Пазарджик, ще бъде на това ниво, което всички ние заслужаваме. Поздравявам Лигата за решението ѝ да проведе турнира тук. Пазарджик беше единствения град, който прояви интерес и отговори на високите изисквания на лигата, заяви кметът Тодор Попов.

Хебър има славна история, волейболната слава започва през  далечната 1926 година, а в новата и модерна история, отборът е пример, особено с детско-юношеската си школа, трима състезатели от вашата школа са в националния отбор, коментира от свия страна изпълнителният директор на лигата Станислав Николов, който е родом от Пазарджик.

От своя страна шефът на ВК Хебър Александър Иванов изрази съжаление, че заради пандемията отборът му ще бъде без най-силния си играч – публиката, но допълни, че домакините готвят уникален спектакъл, какъвто подобава на подобно събитие.

Двубоите от турнира ще бъдат излъчвани по Диема Спорт 2.

На 18 март, в четвъртък, в 17 часа ще се играе първият 1/2-финал при мъжете между Добруджа (Добрич) и Монтана, а в 19:30 часа ще започне и двубоят между Нефтохимик и Хебър.

“Надявам се Купата при мъжете да си остане в Пазарджик“, заяви в края на пресконференцията кметът на общината.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx