Пазарджик с историческо домакинство на волейболни финали

Време за четене: 2 минути

Пазарджик ще бъде столица на българския волейбол на 18 и 19 март.

Тогава в спортна зала “Васил Левски” се състоят волейболните финали за Купа България, като за пръв път на едно място ще се играят решителните за трофея срещи при мъжете и жени.

“Никога досега не се е случвало мъже и жени да вдигат Купата в една и съща зала и почти по едно и също време”, сподели на нарочна пресконференция в Пазарджик председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

Формално той и кметът на Общината Тодор Попов подписаха договора за организацията и провеждането на двата паралелни турнира пред журналисти в залата на Гранд хотел “Хебър”, след което позираха пред Купите за победителите при мъжете и жените.

Турнирът в Пазарджик, ще бъде на това ниво, което всички ние заслужаваме. Поздравявам Лигата за решението ѝ да проведе турнира тук. Пазарджик беше единствения град, който прояви интерес и отговори на високите изисквания на лигата, заяви кметът Тодор Попов.

Хебър има славна история, волейболната слава започва през  далечната 1926 година, а в новата и модерна история, отборът е пример, особено с детско-юношеската си школа, трима състезатели от вашата школа са в националния отбор, коментира от свия страна изпълнителният директор на лигата Станислав Николов, който е родом от Пазарджик.

От своя страна шефът на ВК Хебър Александър Иванов изрази съжаление, че заради пандемията отборът му ще бъде без най-силния си играч – публиката, но допълни, че домакините готвят уникален спектакъл, какъвто подобава на подобно събитие.

Двубоите от турнира ще бъдат излъчвани по Диема Спорт 2.

На 18 март, в четвъртък, в 17 часа ще се играе първият 1/2-финал при мъжете между Добруджа (Добрич) и Монтана, а в 19:30 часа ще започне и двубоят между Нефтохимик и Хебър.

“Надявам се Купата при мъжете да си остане в Пазарджик“, заяви в края на пресконференцията кметът на общината.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *