Хебър ще играе с Нефтохимик на полуфинала за Купата

Време за четене: 2 минути

Хебър ще се изправи срещу Нефтохимик (Бургас) в полуфинала от турнира за Купата на България.

Това отреди изтегленият преди малко в София жребий за финалния кръг. Другата новина от столицата от много приятна – Пазарджик бе определен за домакин на финалния турнир за националната купа, който ще се състои на 18-19 март в спортна зала “Васил Левски”. В другата двойка от полуфиналите Монтана Волей излиза срещу Добруджа (Добрич).

Очакванията са да сме крайни победители в турнира, надявам се да постигнем целта си. Това заяви председателят на УС на ВК Хебър Александър Иванов.

Реално ще има три финала – финал преди финала и други два финала на 19 март. Често сме си говорили, че в България винаги има домакинско предимство. Единственото изключение може би е залата на Хебър, защото е достатъчно широка и на всички им е комфортно да играят. Разбира се, за нас ще е предимство да играем вкъщи и се надявам накрая да се поздравим с успех.

Колегата му от Нефтохимик Огнян Томов също препотвърди целите на бургазлии.

Жребий като жребий. Който иска да спечели трофея, трябва да победи в два мача – полуфинал и финал. Нашите цели сме ги обявили още в самото начало, целта ни е само една. И четирите отбора са фаворити за спечелване на Купата на България преди започването на турнира. Надявам се да стане празник на волейбола и четирите отбора да покажат най-доброто, на което са способни.

За първи път битките за трофея и в Купа България за мъже, и в Купа България за жени ще бъдат на едно и също място в един и същи ден. Полуфиналните срещи при мъжете ще са на 18 март. Финалните срещи при мъжете и при жените ще са на 19 март в спортна зала “Васил Левски” в Пазарджик.

Благодарим на община Пазарджик и ВК Хебър, че успяха да отговорят на изискванията на Национална волейболна лига и ще бъдат домакини на финалите. Особено в тези времена, това е голяма глътка въздух – и за лигата, и за волейбола като цяло. Другата новина също е значима. Финалът за Купа България за жени също ще се проведе в Пазарджик преди мъжкия финал. Това ще даде възможност и на женския финал да бъде отразен подобаващо, а събитието да се превърне в празник на българския волейбол, заяви председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *