Министър и кмет откриха обновената зала „Васил Левски“

Време за четене: 3 минути

Министърът на спорта Красен Кралев и кметът на общината Тодор Попов отрязаха лентата на обновената спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик.

Държавата отпусна 133 000 лева за ремонта, а дофинансирането на дейностите направи Община Пазарджик. През годините в спортна зала „Васил Левски“ бяха извършени няколко вътрешни ремонта, включително подмяна на отоплението, реновиране на съблекални, общи части, сервизни помещения, тоалетни, но залата се нуждаеше от подмяна на покрива и ремонт на фасадните части. Тя вече има и ефектно външно осветление.

Министър Кралев поздрави спортистите и присъстващите млади надежди на Пазарджик, като каза, че е „впечатлен от мащабите, с които Пазарджик развива своите спортни клубове и база“. Той допълни, че инвестициите в спортна инфраструктура на града ще продължат. В областния център предстои изграждане на физкултурен салон в ПГ по „Химични и хранителни технологии“.

Знаете, че в двора на Спортното училище се строи тренировъчна зала за 1,3 милиона лева. Освен това са предвидени и 2 милиона лева за новата зала на Зоната на здравето, припомни министърът.

Благодаря на Министерство на младежта и спорта в лицето на министър Кралев, който по наше настояване осигури средствата за ремонта и само след месец и половина нашата спортна зала вече има нов, съвременен облик, заяви от своя страна кметът на Пазарджик Тодор Попов.

По време на церемонията бе открита и новоизградената експозиция, представяща с пана олимпийските шампиони и медалисти на Пазарджик. Чрез нея за поколенията ще се съхранят имената и портретите на видните спортисти – Серафим Тодоров, Георги Мърков, Николай Пешалов, Борислав Гидиков, Ренета Камберова, Георги Георгиев и Атанас Шопов, Гинка Гюрова, Неделчо Шишков, Диляна Георгиева, Лиляна Васева и Йордан Биков. Постиженията и големите успехи на всеки един от тях бяха представени на десетките спортисти, дошли за откриването на ремонтираната зала „Васил Левски“.

Освен кмет и министър, сред официалните гости на събитието бяха общинските съветници Найден Шопов, Ренета Камберова, Георги Георгиев, както и големи имена на пазарджишкия спорт като Серафим Тодоров (бокс), Георги Мърков (борба), Борислав Гидиков (вдигане на тежести) и Гинка Гюрова (гребане).

По време на днешното си посещение в Пазарджик министърът на спорта се срещна и с представители и треньори на спортните клубове в града.

След запитване на треньорите от местния клуб по борба, той им обеща, че молбата им за нов тепих в спортната зала, в която тренират, ще бъде удовлетворена. По думите на министър Кралев амбицията е през следващия мандат средствата за спорт да се увеличат с 200%, като това ще помогне за по-високи и достойни заплащания на треньорските състави към спортните клубове.

След прерязването на лентата, с което се откри реновираната спортна зала „Васил Левски“, министър Кралев и кметът Тодор Попов се отправиха към парк „Писковец“, където официално бе открита и обновената алея на спортната слава на Пазарджик.

Припомняме, че Алеята бе ситуирана в парка „Писковец“ през 2019 година. Тя  е дълга 8 метра и висока 2 метра, с формата на дъга и е изработена от неръждаема стомана. В нея са разположени 12 пана със снимките на 10-те най-добри спортисти за всяка отминала година, треньорът на годината и отборът на годината. Автор на композицията е Леон Бабачев.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *