1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Николай Митов: Само здрави ще се подготвим добре

Николай Митов: Само здрави ще се подготвим добре

Време за четене: 3 минути

Щом останахме в България, ще се готвим в Пазарджик, заяви треньорът.

Хебър започна с встъпителни тренировки зимната си подготовка. На този етап поради здравословни проблеми с отбора не се готвят Мартин Вълчинов и Стойчо Папазов, а Тодор Гочев тренира на облекчен режим. Всички останали момчета водят занимания под ръководството на Николай Митов и асистентите му.

Доволен съм от формата, в която футболистите се явиха след зимната ваканция. Най-важното от тук насетне е да сме здрави, за да проведем пълноценна подготовка. Свършим ли всичко планувано за този предсезонен цикъл, значи сме си изпълнили първата и основна задача през зимата, сподели треньорът Николай Митов.

Заради COVID-19 пандемията в Хебър взеха решение тази година отборът да остане в България по време на цялата си зимна подготовка.

Претеглихме всички плюсове и минуси при евентуален лагер в Турция, който вече бяхме резервирали. Най-голямата опасност бе свързана с евентуално карантиниране на футболист или повече от един при положителен тест за COVID-19. Това би означавало изолация и провал на подготовката заради нарушаване на тренировките. Затова отказахме режима в южната ни съседка, обясни Митов.

Според него в Пазарджик има всички условия тимът му да проведе пълноценна подготовка.

Ако ще сме в България, няма смисъл да ходим някъде извън Пазарджик. Нашата базата е на отлично равнище. Имаме тревни и изкуствени терени за тренировка, фитнес, сауна, мини басейн. За двуразови тренировки съответно стаи за почивка, възстановяване. Подсигурено е и хранене на футболистите.

По време на зимната пауза в Хебър бяха привлечени 4 нови попълнения в лицето на Николай Дичев, Георги Търтов, Евгени Игнатов и Николай Янков. Треньорът на хебърци смята, че с новите играчи тимът му ще бъде още по-силен напролет

Очаквам новите да вдигнат нивото на отбора. С тях ще получим нужната ширина в състава, а от там и повишаване на конкуренцията. Без нея няма как да има надграждане, убеден е Николай Митов, който разкри, че като цяло зимната селекцията в Хебър е завършена.

Ники Митов  смята, че с една добра подготовка Хебър ще  стои солидно в иначе изравнената като цяло Втора лига.

През есента се видя, че който подцени даден отбор, яде шамар. Групата е трудна и в голяма степен изравнена. Ние спечелихме немалко точки и смятам, че вече ни имат респекта. Продължаваме да играем мач за мач пък каквото дойде. Разбира се че, ако се класираме втори или идем на бараж, няма да се откажем от възможността за Първа лига, но едни  свръхочаквания към Хебър в момента не биха били от полза. Винаги съм бил привърженик на това един отбор да прогресира естествено, т. е. стъпка по стъпка.

Хебърци са чисти от COVID-19.

Коронавирусът е отново далече от Хебър. Това показаха последните тестове на футболисти, треньори и технически щаб, които бяха направени на стадион “Георги Бенковски”. Тестването в Хебър беше първо от началото на 2021-ва и съвпадна с встъпителните занимания от зимната подготовка. Негативните резултати в отбора дадоха необходимата доза спокойствие за треньора Николай Митов и асистентите му, които ще продължат с подготовката на отбора по предварително начертания план.

Днес хебърци тренираха за последно през първата седмица от общо 40-дневния им подготвителен цикъл.

От понеделник заниманията ще станат по-тежки, а следващата събота “зелените” ще изиграят и първи контролен мач, в който техен противник ще бъде тимът на ФК Ямбол.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
2 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
stalin5

Треньор,
Човек като ти чете приказките ми те все едни и същи вече трета година!
Така,както я караш стъпка по стъпка бая време ще трябва докато “Хебър” се озове при “майсторите”!
Не е ли време да направим цяла крачка,но май нещо нямаш амбицията???
При тези отлични условия резултатите трябваше да са други!

stalin5

За мен целта до края на шампионата трябва да е Трето място ,а не “солидно стоене” в групата!!!

2
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx