1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Спортни бази и съоръжения
  8. »
  9. Ремонтират и зала “Васил Левски”

Ремонтират и зала “Васил Левски”

Време за четене: 2 минути

Фасадата на Спорна зала „Васил Левски“ в Пазарджик вече е изцяло покрита със строителни скелета заради започналия ремонт на покрива и фасадната част.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов проведе на място среща с изпълнителя на обекта инж. Ангел Палазов – управител на „Сигма строй“.

През годините направихме няколко вътрешни ремонта, освен това сменихме отоплението, оправихме всички общи части, тоалетни, но залата все още няма вида, който ние искаме  тя да има. Тук е моментът да благодаря на Министерство на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев. По наше настояване министерството отпусна 133 хиляди лева и проведе обществена поръчка – спечели я г-н Палазов и след месец и половина нашата Спортна зала ще има нов съвременен облик. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов. Ремонт на фасадата не е правен откакто е построена – от началото на 80-те години. Освен фасадата, предстои ремонт на покрива, ще бъде подменено и външното осветление на сградата. На страната, която гледа към „Елбрус“ ще бъдат монтирани големи осветителни тела в цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, а отпред, на предните фасади и колоните, ще има пана на олимпийските и световни шампиони на Пазарджик., обясни още Тодор Попов. Тъй като  тази зала е основно домът на волейбола в Пазарджик, ще бъде аранжирана с цветовете на волейболния клуб – жълто и синьо, поясни още кметът.

Ремонтът започва от покрива, там има няколко проблемни места, в резултат на които има вътрешни течове в сградата. Изпълнителят на сегашния ремонт е участвал в изграждането на Спортната зала, започнало през далечната 1973 година. Ангел Палазов припомни, че изграждането ѝ е продължило 6 години, като е имало прекъсване. Спортна зала „Васил Левски“ е открита официално през 1979 година.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx