1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. От длъжник Хебър стана взискател

От длъжник Хебър стана взискател

Време за четене: 2 минути

Футболен клуб Хебър е изплатил коректно всички свои  финансови задължения по споразуменията с вече бившите си състезатели Георги Стоичков, Димитър Везалов, Йордан Апостолов, Даниел Пехливанов и Веселин Марчев.

В резултата на това от десет дни дружеството оперира отново свободно с банковите си сметки, които за определен период бяха запорирани. Оказа се обаче, че заради технически гаф някои от доскорошните взискатели към Хебър са надвзели по една заплата, която в предишен период вече им е била платена от счетоводството на клуба. Става въпрос за Стоичков, Везалов и Апостолов, при които Хебър фактически е надплатил обща сума от 14 542 лева. Те трябва да я възстановят доброволно по банковите сметки на клуба. Финансовите взаимоотношения са уредени коректно с Даниел Пехливанов и Веселин Марчев, които не са надвзели суми над договореното.

Вече влязохме в контакт с представляващия адвокат на Георги Стоичков, Димитър Везалов и Йордан Апостолов, за да го уведомим за казуса и очакваме от тяхна страна коректно да ни възстановят сумите. Ясно е, че ако не го направят доброволно, клубът ще претендира въпросните пари по съдебен ред, което в последствие ще натовари длъжниците ни с допълнителни разходи по едно бъдещо изпълнително дело и реализирането на вземанията ни, коментираха от „Бенковски” 200.

Пряко потърпевши от техническия гаф с надвзетите суми са Божидар Васев и Георги Андонов, които също имат споразумение с Хебър, но за разлика от горецитираните петима футболисти, не заведоха изпълнително дело към пазарджишкия отбор. Задължението към тях ще бъде погасено при първа възможност, съобщиха от управата на отбора. По същия начин ще се процедира и с Асен Георгиев и Димитър Законов, от които има постъпили покани за плащане.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx