1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Волейбол
  6. »
  7. Атанас Петров е оптимист: Очаквам момчетата да покажат най-доброто

Атанас Петров е оптимист: Очаквам момчетата да покажат най-доброто

Време за четене: 3 минути

До старта на новото волейболно първенство в мъжката Суперлига остават броени дни и това е прекият повод да разговаряме със старши треньора на ВК Хебър Атанас Петров, който сподели очакванията си за започващия тази седмица шампионат.

Г-н Петров, мачовете от основния сезон на Суперлигата чукат на вратата. Напълно готов ли е вече ВК Хебър кондиционно и технически за първите сериозни двубои – домакинство на Добруджа и визита на Нефтохимик?

Да, започваме ударно редовния сезон на шампионата срещу два от топотборите. Момчетата са готови и съм сигурен, че ще покажат най-доброто. Добре е, че започваме с домакински мач и ще можем да играем пред нашите привърженици.

Тази година шампионатът е в различен формат. Смятате ли, че това ще бъде в интерес на волейбола?

Определено ще бъде по-трудно за отборите и по-атрактивно за публиката, защото съперниците са разделени на две осмици спрямо възможностите си. Така на практика всички мачове ще бъдат равностойни и много интересни.

Вече имате поне бегла представа за част от отборите в Първата осмица. Очаквате ли сериозна конкуренция за челото, с оглед селекцията на противниците?

Със сигурност ще има конкуренция до последния мач. Всички отбори в първата осмица заслужават внимание. Смятам, че първите четири отбора от миналия сезон отново ще са фаворити. Също така претенции ще изяви и победителят от сблъсъка между Левски (София) и Локомотив (Пловдив). Това са два много стойностни отбора.

През отминалото лято Хебър не бе сред най-активните на трансферния пазар. Клубът все пак се подкрепи с три нови попълнения в лицето на Латунов, Шекерджиев и Станев. Адаптираха ли се бързо те към новите си съотборници?

Да, запазихме ядрото на отбора и привлякохме трима изключително полезни състезатели. И тримата се справят чудесно и се чувстват в свои води в отбора. Мисля, че бързо ще станат любимци на хората, които ни подкрепят.

Съвсем скоро обявихте най-новия спонсорски договор. Ваш партньор е вече и фирма „Нова Трейд”, която ще доставя за нуждите на клуба изворна вода „Бачково”?

Много сме щастливи, че в България все още има фирми, които вярват и подкрепят спорта като кауза. Особено на фона на сегашното положение, което е едно финансово изпитание за повечето фирми, решението на “Нова Трейд” да ни подкрепят наистина означава много за нас.

Доколко е важна хидратацията на състезателите?

Това е едно от най-важните неща, не само за спортистите, но и за всички хора. При високото физическо натоварване в спорта, е от значение на организма да бъде осигурена, не само количествена, но и качествена хидратация. Водата с марка „Бачково” задоволява перфектно и двете ни нужди, за което благодарим на „Нова Трейд”.

За поредна година целите пред Хебър се най-високите. Оптимист ли сте за тяхното постигане?

Така е. Всички в клуба вярваме, че ще постигнем резултатите, които сме си поставили за цел и най-важното – че ще радваме с красива игра и победи нашите привърженици.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx