1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Хебър ще продължава да разчита на младите

Хебър ще продължава да разчита на младите

Време за четене: < 1 минута

Хебър продължава да инвестира в бъдещето чрез потенциалната реализация на сегашното поколение млади футболисти в отбора.

Постепенно с професионални договори бяха обвързани 21-годишните Георги Каракашев, Мартин Вълчинов и Йордан Тодоров, както и 20-годишният Октай Хамдиев, който съвсем наскоро парафира със “зелените” първи професионален контракт.

Сериозни отбори от Първа лига вече имат реален интерес към някои от младите и перспективни състезатели на клуба, но за техните права вече ще се плащат реални пари, ако въпросните клубове искат да ги привлекат, коментираха от ръководството на Хебър. Това е и една от целите пред клуба от Пазарджик – изграждане на перспективни български футболисти, които чрез добрите си игри в Хебър да бъдат трансферирани към големите клубове.

Андриан Краев, за който Хебър ще получи 10% при евентуален негов трансфер в чужбина е само началото, коментираха от Управата на клуба.

Те допълниха още, че краткосрочните цели пред Хебър остават заявените още преди началото на сезона – утвърждаване на клуба сред най-добрите във Втора лига и изграждане на добър състав, който на по-късен етап да гони и още по-сериозни задачи. За да има условия за това, най-напред трябва да приключи довършване на спортната база “Георги Бенковски”, тъй като в сегашния си вид официалният стадион не покрива критериите за провеждане на мачове от Първа лига. А за участие в най-високото ниво на професионален футбол, клубът трябва да има и съответните финансови възможности – адекватен бюджет за издръжка там и целеви средства за допълнителна селекция.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx