Хебър ще продължава да разчита на младите

Време за четене: < 1 минута

Хебър продължава да инвестира в бъдещето чрез потенциалната реализация на сегашното поколение млади футболисти в отбора.

Постепенно с професионални договори бяха обвързани 21-годишните Георги Каракашев, Мартин Вълчинов и Йордан Тодоров, както и 20-годишният Октай Хамдиев, който съвсем наскоро парафира със „зелените“ първи професионален контракт.

Сериозни отбори от Първа лига вече имат реален интерес към някои от младите и перспективни състезатели на клуба, но за техните права вече ще се плащат реални пари, ако въпросните клубове искат да ги привлекат, коментираха от ръководството на Хебър. Това е и една от целите пред клуба от Пазарджик – изграждане на перспективни български футболисти, които чрез добрите си игри в Хебър да бъдат трансферирани към големите клубове.

Андриан Краев, за който Хебър ще получи 10% при евентуален негов трансфер в чужбина е само началото, коментираха от Управата на клуба.

Те допълниха още, че краткосрочните цели пред Хебър остават заявените още преди началото на сезона – утвърждаване на клуба сред най-добрите във Втора лига и изграждане на добър състав, който на по-късен етап да гони и още по-сериозни задачи. За да има условия за това, най-напред трябва да приключи довършване на спортната база „Георги Бенковски“, тъй като в сегашния си вид официалният стадион не покрива критериите за провеждане на мачове от Първа лига. А за участие в най-високото ниво на професионален футбол, клубът трябва да има и съответните финансови възможности – адекватен бюджет за издръжка там и целеви средства за допълнителна селекция.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *