1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. Балкан
  8. »
  9. Балкан поиска оставка в БФС и външни съдии за мачовете с Чико-Бунара

Балкан поиска оставка в БФС и външни съдии за мачовете с Чико-Бунара

Време за четене: 3 минути

Ръководството на Балкан (Варвара) изригна с искане за оставка на областния председател на БФС – Пазарджик Спас Иванов.

В отворено писмо до медиите и ЗС на БФС, варварци изразяват своите претенции към съдийството в отминалия дерби мач с Чико-Бунара, играл се в село Бяга, общото състояние на пазарджишката реферска колегия и отношението на ръководството на местната футболна централа към клуба от подбалканското село. Също така от Балкан са категорични, че от тук нататък няма да приемат мачовете на клуба с Чико-Бунара да се ръководят от местни съдии.

Публикуваме полученото писмо без редакторска намеса:

До
Медиите в Пазарджик
Копие до
Зонален съвет на БФС – София

ОТВОРЕНО ПИСМО
от
УС на ФК „Балкан”, с. Варвара, член на „А” РФГ – Пазарджик

ГОСПОДА,
С настоящото писмо искаме да изразим нашето възмущение от методите на работа на ОС на БФС в град Пазарджик, Съдийската комисия на тази централа, както и от отношението на нейният председател Спас Иванов към нашия отбор.
Снощи, по време на дерби мача от 9-тия кръг на първенството в „А” РФГ – Пазарджик между домакините от Чико Бунара, село Бяга и нашият тим, в център на вниманието се превърна главният съдия от Стамболийски Станислав Апостолов, който с неадекватните си отсъждания на практика опорочи двубоя.
Същият съдия не бе на нивото, което трябва да има за такава дерби среща и с тенденциозните си решения на терена ощети ФК Балкан(Варвара). В отделна жалба до Съдийската комисия ние ще изложим подробно доводите си за нашите претенции.
Сега бихме искали да обърнем вашето внимание върху отношението на така наречените ръководители на аматьорския футбол в областта.
След края на мача поискахме обяснение от председателят на Съдийската комисия при ОС на БФС Асен Николов, който беше и делегат на срещата. Същият ни каза, че Станислав Апостолов е в момента топ-рефер на Пазарджишката колегия и той е бил единствения вариант да свири двубоя. От тук всеки може да си направи извод КАКВИ КАДРИ  е обучила и произвела същата тази комисия щом този човек е безалтернативната съдийска фигура.
Припомняме, че преди година и половина Красимир Камберов подаде оставка като шеф на футболните съдии в Пазарджик и бе заменен от сегашния председател Асен Николов заради това, че не можа да се справи със същия проблем. Явно обаче има и някаква друга причина и тя отвежда към върха на пирамидата – председателя на ОС на БФС Спас Иванов.
Показателно е отношението на същия човек към нас, когато вчера след мача се обърнахме за позицията на същия след мача в Бяга.
Той директно ни обяви: „Боли ме оная работа за вашите претенции”.
За сведение ще поясним, че само първите 5 отбора в класирането на „А” РФГ – Пазарджик харчат в годишен план около 200 000 лв. за издръжка на отборите си. Като прибавим и останалите с по-скромни възможности се очертава една обща сума от близо 400 000 лв. за да съществува аматьорския футбол на ниво Четвърта лига в област Пазарджик.
Срещу това се оказва, че БФС няма годни съдии, които да се справят на ниво с дерби срещите между водещите отбори, а председателят на централата си позволява безпардонно и арогантно отношение към всеки, който си потърси правата.

Затова ние от ФК „Балкан”(Варвара) апелираме за:

  1.   Оставка на председателят на ОС на БФС Спас Иванов;
  2.  Във връзка с това, че председателя на ОС на БФС допуска чрез своите подчинени да се толерира поведението на Йордан Михайлов от ФК Чико Бунара, който цял мач се движи като диво прасе по терена и непрекъснато репликира съдиите и не получава никаква адекватна забележка от съответния главен рефер, обмисляме повече да не позволяваме пазарджишки съдии да свирят дербито с Чико Бунара. Те явно незнайно защо изпитват страх от г-н Михайлов и ако това наше искане ни бъде отказано, ФК Балкан(Варвара) повече няма да играе футболен мач с Чико Бунара, с. Бяга, по примера на ФК Величково, който вече декларира подобно нещо.

13.10.2020 г. с. Варвара, УС на ФК „Балкан”

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
3 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Кольо

А на мача с Брацигово,като блъскахте страничния съдия и той почна да пуска засади по 3 метра първото полувреме,а второто вдигаше такива засади на Брацигово ,че и децата му се смяха- ТОГАВА НЕ РЕВАХТЕ.И вие сте същите като тях.

Иван Иванов

Това е смешно. Претенции да имат ФК”Балкан”. Я попитайте колко от съдиите искат да свирят на Варвара.Заплашвани,обиждани,псувани и малтретирани са всички съдии в това село. От публика и Стефан Гешев.

Ime

publikata ima pravo da si psuva i vika, no v Byaga prezidenta im psuva i vika na terena

3
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx