Двама джудисти на Кодокан и Спортното училище се подготвят с националния отбор за Европейското в Рига

Време за четене: < 1 минута

Усилени тренировки с националния отбор по джудо провеждат от няколко дни Мариян Палев и Ивелин Танковски.

Двамата са ученици в десети клас на Спортното училище и състезатели на СК „Кодокан“. От 7 до 14 октомври те са на тренировъчен лагер с най-добрите джудисти в страната, където се подготвят за Европейското първенство по джудо за юноши и девойки старша възраст. Престижното състезание ще се проведе в Рига, Латвия, от 28 ноември до 1 декември тази година.

Треньорите на Мариян Палев са убедени, че той има големи шансове и в това предстоящо голямо изпитание, тъй като е доказал вече своите способности.

Десетокласникът от Спортното училище е шампион за юноши до 18 години, а преди броени дни стана и шампион на България за младежи до 21 години в категория до 66 кг. 16-годишният Мариян победи далеч по-големи на възраст състезатели, което доказва неговите изключителни качества на джудист – голяма надежда за пазарджишкия спорт.

Заедно с Мариян Палев с националния отбор тренира и съученикът му Ивелин Танковски, който също дава заявка за добри постижения.

На провеждащия се сега в столицата спортен лагер на националния отбор двамата състезатели на СК „Кодокан“ имат условия за отлична подготовка, усилени тренировки с най-добрите треньори и възможност за развитие.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *