1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Джудо
  8. »
  9. 14 медала за джудистите на Кодокан от два международни турнира

14 медала за джудистите на Кодокан от два международни турнира

Време за четене: 2 минути

14 медала, второ и трето място в отборното класиране.

Такава е равносметката от участието в два Международни турнира на джудистите от СК „Кодокан“ и Спортното училище. Турнирите се проведоха на 19 и 20 септември в Пловдив и Панагюрище и в тях участие взеха отбори от България, Румъния и Сърбия.
Ето и класирането:
От Международния турнир в Пловдив със златни медали се завърнаха Георги Дамянов /кат. 42 кг./, Васил Величков /кат. 46 кг./, Емил Вълчев /кат. 66 кг./ и Васко Бончев /кат. 73 кг./.
Второ място и сребърен медал завоюва в Пловдив отново Емил Вълчев, но този път в така наречената „абсолютна категория“.
За бронзовите медали успяха да се преборят Станислав Николов /кат. + 73кг./ и Любомир Грозданов /кат. до 50 кг/.

В комплексното класиране отборът на „Кодокан“ зае трето място.

В Панагюрище при оспорвана конкуренция на силни отбори от Румъния и Сърбия джудистите на „Кодокан“ взеха три първи места – Стилян Бабачев в категория 46 кг., Цветомир Вълков в категория 50 кг. и Никола Марков в категория 60 кг. В категория до 34 кг. Венцислав Грозданов спечели сребърен медал. Бронзови отличия завоюваха Петьо Върбаков /кат. 34 кг./, Денислав Медаров /кат. 38 кг./ и Дилян Нейчев /кат. 55 кг./. Тук в отборното класиране „Кодокан“ успя да се пребори за второто място съвсем заслужено.

От треньорския щаб на СК “Кодокан“ съобщиха, че предстоят два много важни турнира, които ще се проведат в Пазарджик. На 26 септември среща си дават отбори от няколко страни в международен турнир по джудо, а на 27 септември, отново в Пазарджик, ще се проведе Държавният шампионат за младежи. „Кодокан“ и Спортното училище ще имат представители във всички категории.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx