14 медала за джудистите на Кодокан от два международни турнира

Време за четене: 2 минути

14 медала, второ и трето място в отборното класиране.

Такава е равносметката от участието в два Международни турнира на джудистите от СК „Кодокан“ и Спортното училище. Турнирите се проведоха на 19 и 20 септември в Пловдив и Панагюрище и в тях участие взеха отбори от България, Румъния и Сърбия.
Ето и класирането:
От Международния турнир в Пловдив със златни медали се завърнаха Георги Дамянов /кат. 42 кг./, Васил Величков /кат. 46 кг./, Емил Вълчев /кат. 66 кг./ и Васко Бончев /кат. 73 кг./.
Второ място и сребърен медал завоюва в Пловдив отново Емил Вълчев, но този път в така наречената „абсолютна категория“.
За бронзовите медали успяха да се преборят Станислав Николов /кат. + 73кг./ и Любомир Грозданов /кат. до 50 кг/.

В комплексното класиране отборът на „Кодокан“ зае трето място.

В Панагюрище при оспорвана конкуренция на силни отбори от Румъния и Сърбия джудистите на „Кодокан“ взеха три първи места – Стилян Бабачев в категория 46 кг., Цветомир Вълков в категория 50 кг. и Никола Марков в категория 60 кг. В категория до 34 кг. Венцислав Грозданов спечели сребърен медал. Бронзови отличия завоюваха Петьо Върбаков /кат. 34 кг./, Денислав Медаров /кат. 38 кг./ и Дилян Нейчев /кат. 55 кг./. Тук в отборното класиране „Кодокан“ успя да се пребори за второто място съвсем заслужено.

От треньорския щаб на СК “Кодокан“ съобщиха, че предстоят два много важни турнира, които ще се проведат в Пазарджик. На 26 септември среща си дават отбори от няколко страни в международен турнир по джудо, а на 27 септември, отново в Пазарджик, ще се проведе Държавният шампионат за младежи. „Кодокан“ и Спортното училище ще имат представители във всички категории.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *