1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Трима от Пазарджик са в националния „Отбор на надеждата“

Трима от Пазарджик са в националния „Отбор на надеждата“

Време за четене: 3 минути

Трима младежи от община Пазарджик: Велчо Велев, Найден Мазнев и Юлиян Георгиев, са сред  избраните да представят България на международен футболен турнир като част от националния „Отбор на надеждата“.

Страната ни ще бъде домакин на международния турнир по футбол за бездомни хора от 14 до 18 септември, който ще се проведе в Перущица. Пазарджишките млади надежди са избрани за участие в националния тим на селекционни турнири в Самоков и на Национална футболна база „Бояна“. Във втората надпреварата са се включили над 80 състезатели от Сливен, Пазарджик, Пловдив, Самоков, София, Варна, Нова Загора и Пордим.

На тези три момчета от Община Пазарджик им предстои първият международен турнир, който тази година ще се проведе в България, заради отмененото Световно първенство и пандемията, коментира треньорът им Иван Андреев от детско-юношеската школа на Хебър 1918.

Подготовката им започна още през миналата година. Имаше прекъсване от два месеца, заради извънредното положение, но след усилени тренировки през последвалите месеци, се явихме на турнира. Тримата се представиха успешно на селекционните турнири и националният селекционер ги избра. На Велчо, Найден и Юлиян им предстои тези дни да заминат на 12-дневен лагер-подготовка в базата в Бояна и ще тренират с другите момчета избрани в националния „Отбор на надеждата“ за турнира в Перущица.

Знаете колко усилия полагаме за развитието на спорта в нашата община през годините. Това ще продължи и за напред. Децата спортисти трябва да имат възможност да показват най-доброто от себе си. С успехите си да са добрият модел на поведение. Успехът на тези три момчета е поредното доказателство, че сме на прав път и инвестициите, които правим в спорта са нужни и оправдани., коментира и кметът Тодор Попов.

Това е висока оценка за школата в Пазарджик, за добрите терени и спортната база, за условията, които е създала общината. За първи път представители на Община Пазарджик ще вземат участие в „Отбора на надеждата“, със съдействието на Ренета Камберова, която се свърза с организаторите и направи тази мечта реалност, благодари за подкрепата треньорът Иван Андреев.

Участието на тримата младежи от нашата община в този турнир е още един повод да се гордеем с успехите на нашите спортисти. Тези момчета са се готвили месеци наред, за да бъдат избрани и да представят страната ни на голям футболен форум. Това участие може да промени целия им живот, доволна е олимпийската медалистка Ренета Камберова.

Тримата пазарджишки младежи обичат футбола и тренират от деца.

Найден Мазнев
Найден Мазнев

Играя футбол от 8-9-годишен. Постоянно съм с топката, дори с момчетата от селото си направихме собствен отбор. Сега вече съм в националния „Отбор на надеждата“ и се надявам да се представя добре, да представя добре и Пазарджик. Емоцията е голяма, не може да се опише. Не очаквах да ме изберат, но се получи, не крие вълнението си Найден Мазнев от с. Драгор.

Юлиян Георгиев
Юлиян Георгиев

Искам да се представя много добре, стремя се да бъда все по-добър в играта и да се изкачвам по-нагоре. Емоцията е много голяма, много е вълнуващо. Конкуренцията беше много голяма, но явно сме се представили добре, за да се включим в националния „Отбор на надеждата“, споделя Юлиян Георгиев от Говедаре.

Велчо Велев
Велчо Велев

Третият наш футболист, 16-годишният Велчо Велев, е доволен от треньора и подготовката си и със заслужено самочувствие казва: Подготвен съм да съм част от националния „Отбор на надеждата“.

Организатор на събитието е Виктор Кирков, който е създател и мениджър на „Отбор на надеждата“. Изпратени са покани до състави от седем държави – Босна и Херцеговина, Румъния, Унгария, Австрия, Хърватия, Гърция и Литва.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx