1. Начало
  2. »
  3. Млади таланти
  4. »
  5. Шампион с 4 от 4 от държавното по петобой

Шампион с 4 от 4 от държавното по петобой

Време за четене: < 1 минута

Хегемонът в модерния петобой СК ”Шампион” (Пазарджик) показа, че е жив на първото от началото на пандемията Държавно първенство, състояло се във Варна.

Въпреки проблемите в подготовката на спортистите “шампионите” спечелиха всички златни отборни купи във възрастите под 19 на четирибой и под 17 на трибой. В индивидуалното класиране Любомир Германов запази позициите си от миналата година и се класира на първо място в под 17 и на второ място при под 19-годишните.

Виктория Стойнова спечели две вицешампионски титли в двете възрасти. Тя показа резултат на комбинираната дисциплина с 23 секунди по-бързо от действащата световна шампионка.

Емил Грозданов се класира на второ място при 17 годишните. Отлични резултати показаха Радослав Христов, който остана на крачка от бронзов медал в четирибоя, както и Михаела Зонова, която спечели  фехтовката при девойките. В оспорвани стартове девойките на „Шампион” в състав: Виктория Стойнова, Виктория Пенева и Михаела Зонова спечелиха златото в оспорвана битка с отбора на НСА.

На най-високото стъпало се качиха и Радослав Христов, Любомир Германов и Емил Грозданов. В групата на под 17-годишните отново злато завоюваха Виктория Стойнова, Виктория Пенева и дебютантката Теодора Маринова.

В същата възраст момчетата в състав: Емил Грозданов, Ангел Франгов и Радослав Христов бяха “златни”, а втория отбор на клуба в състав: Александър Тодоров, Любомир Германов и Георги Рангелов се класираха на трето място.

Похвала заслужават и дебютантите Васил Топалов, Стилян Христов, Мария Лазарова, Димитър Божурин, Лъчезара-Вероника Генова и Ивон Ханджийска, които за първи път участваха наравно с големите, за да трупат опит.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx