1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Има дата за рестарт на аматьорския футбол

Има дата за рестарт на аматьорския футбол

Време за четене: 2 минути

Малко повече от пет месеца ще се окаже принудителната ваканция в аматьорския футбол на Пазарджишка област.

ОС на БФС вече е заложил прогнозната дата 22-23-ти август за старт на новото първенство в “А” ОГ, разкри шефът на местната футболна централа Спас Иванов. Той обаче направи това съобщение с голяма уговорка.

Все още има много условности и неизвестни. В следващите 2-3 седмици очаквам да отпаднат голяма част от въпросителните, касаещи организацията на мачовете в аматьорския футбол.

Сигурното е, че за първи път от много години насам съставът на Четвърта лига ще бъде извън стандартния от 16 отбора.

Заради пандемията и липсата на възможност за доиграване на отминалото  първенство изпадащи няма и така Вихър (Ветрен) запази мястото си в лигата. При това положение през новото първенство “А” ОГ ще бъде съставена от 17 отбора, като във всеки кръг ще има по един почиващ.

На този етап неговите притеснения са свързани с процеса по пререгистрация на клубовете. Той върви бавно и трудно. Има няколко клуба от пазарджишкия аматьорски футбол, които все още не са готови документално и ако не съумеят да се лицензират може да отпаднат по служебен път от участие в четвърта и пета лига, не скри опасенията си председателят на БФС – Пазарджик.

Другият проблем е свързан с тестовете за коронавирус на отборите и съдиите.

Ако в сила остане сегашното изискване такова да се провежда преди всеки мач, ще бъде много сложно най-напред от финансова гледна точка. Говорим за детско-юношески футбол, за мъжкия в “А” и “Б” ОГ. А представете си и ситуацията с установяване на болен от COVID-19 в някой отбор?, попита риторично Иванов.

Всички тези казуси ще бъдат подложени на дискусия в началото на месец август, когато ще се проведе традиционната предсезонна среща на БФС с представителите на клубовете от аматьорския футбол в областта.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx