Столичани и шуменци взеха златото на Държавното по кикбокс в Пазарджик

Време за четене: 2 минути

Емоционални и атрактивни битки белязаха Държавното първенство по кикбокс в стиловете К1 и фул контакт, което за първи път се проведе в Пазарджик.

Домакините от клуб „Спартак Пазарджик-2014“ с председател Илко Аджов пък се бяха постарали и създадоха невероятна атмосфера. На двата ринга в спортна зала „Васил Левски“ се изиграха общо 64 финала. Всеки мач бе внимателно наблюдаван от селекционерите Станислав Бахчеванов и Владимир Вълев за допълване на националните отбори в различните стилове.

Те останаха впечатлени от стила на игра на шампионите Михаил Велчовски от СК „Победа“ от Враца в стил К1 при мъжете до 71 кг. и Христо Христов от СК „Боил“ в стил фул контакт при мъжете до 75 кг.

Освен медали и грамоти за медалистите, организаторите бяха осигурели купи за първите три отбора в класирането по медали.

Ето и класирането:

ФУЛ КОНТАКТ:

  1. „Стар Тийм“ (София)

  2. „Боил“(Варна)

  3. „Тайгър Тийм“ (Перник)

К1:

  1. „Шуменска Крепост“ (Шумен)

  2. „Легия“ (Варна)

  3. „Спартак Пазарджик-2014“

Председателят на конфедерацията Галин Димов изрази положителното си мнение за състезанието.

Доволен съм, въпреки всички премеждия и проверки на изрядността ни. С общи усилия успяхме да реализираме един силен откъм състезатели и качествен кикбокс турнир. Направихме всичко възможно и резултатът е повече от видим. Имахме нужда от този турнир след месеците без спорт. Вярвам, че когато работим заедно и всички клубовете гледаме в една посока нещата ще се получават все по-добре.

Димов обяви, че занапред ще се предпочитат кандидатите за домакини, които могат да осигурят два ринга.

За нас това не беше просто състезание а истински празник на кикбокса. Срещите бяха разпределени по равно на двата ринга, успявахме да приключим навреме и така давахме възможност на бойците да си починат и да се концентрират за финалите. От сега нататък ще следим внимателно заявките и при нужда винаги ще провеждаме шампионатите на два ринга. Убеден съм, че това ще даде много по-добри резултати и ще вдигнем нивото на кикбокса в бъдеще, посочи председателят на конфедерацията.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *