1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Столичани и шуменци взеха златото на Държавното по кикбокс в Пазарджик

Столичани и шуменци взеха златото на Държавното по кикбокс в Пазарджик

Време за четене: 2 минути

Емоционални и атрактивни битки белязаха Държавното първенство по кикбокс в стиловете К1 и фул контакт, което за първи път се проведе в Пазарджик.

Домакините от клуб “Спартак Пазарджик-2014” с председател Илко Аджов пък се бяха постарали и създадоха невероятна атмосфера. На двата ринга в спортна зала “Васил Левски” се изиграха общо 64 финала. Всеки мач бе внимателно наблюдаван от селекционерите Станислав Бахчеванов и Владимир Вълев за допълване на националните отбори в различните стилове.

Те останаха впечатлени от стила на игра на шампионите Михаил Велчовски от СК “Победа” от Враца в стил К1 при мъжете до 71 кг. и Христо Христов от СК “Боил” в стил фул контакт при мъжете до 75 кг.

Освен медали и грамоти за медалистите, организаторите бяха осигурели купи за първите три отбора в класирането по медали.

Ето и класирането:

ФУЛ КОНТАКТ:

  1. “Стар Тийм” (София)

  2. “Боил”(Варна)

  3. “Тайгър Тийм” (Перник)

К1:

  1. “Шуменска Крепост” (Шумен)

  2. “Легия” (Варна)

  3. “Спартак Пазарджик-2014”

Председателят на конфедерацията Галин Димов изрази положителното си мнение за състезанието.

Доволен съм, въпреки всички премеждия и проверки на изрядността ни. С общи усилия успяхме да реализираме един силен откъм състезатели и качествен кикбокс турнир. Направихме всичко възможно и резултатът е повече от видим. Имахме нужда от този турнир след месеците без спорт. Вярвам, че когато работим заедно и всички клубовете гледаме в една посока нещата ще се получават все по-добре.

Димов обяви, че занапред ще се предпочитат кандидатите за домакини, които могат да осигурят два ринга.

За нас това не беше просто състезание а истински празник на кикбокса. Срещите бяха разпределени по равно на двата ринга, успявахме да приключим навреме и така давахме възможност на бойците да си починат и да се концентрират за финалите. От сега нататък ще следим внимателно заявките и при нужда винаги ще провеждаме шампионатите на два ринга. Убеден съм, че това ще даде много по-добри резултати и ще вдигнем нивото на кикбокса в бъдеще, посочи председателят на конфедерацията.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx